Manisa’nın Gördes ilçesinde 84 yıl önce yaşanan büyük heyelan ve ardından gelen göç sürecini konu alan Bir Şehrin Göç Hikayesi adlı belgesel roman, Tarihçi-Yazar Kazım Germiyanoğlu tarafından kaleme alındı.

A W332625 01

Gördes’in Hafızasını Canlandıran Bir Roman

Gördes’in millî mücadele yıllarını konu alan Yangın isimli belgesel romanıyla tanınan Tarihçi-Yazar Kazım Germiyanoğlu, bu kez ilçenin tarihinde derin izler bırakan heyelan ve göç olayını ele aldı. Bir Şehrin Göç Hikayesi adlı yeni roman, 1940 yılında Gördes’te yaşanan heyelan sonrası halkın yaşadığı panik, heyecan ve zorlukları romanlaştırarak okuyucuyla buluşturuyor.

Roman, yalnızca heyelan ve göç olaylarını değil, 1940-1950 yılları arasında Türkiye ve dünyada yaşanan önemli gelişmeleri de içererek geniş bir tarihî perspektif sunuyor.

Kula korosu yeniden hayat buluyor! Kula korosu yeniden hayat buluyor!

A W332625 03-1

Tarihçi-Yazar Germiyanoğlu: “Gelecek Nesiller İçin Önemli Bir Kaynak”

Kitabıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kazım Germiyanoğlu, şunları söyledi:

“1940'lı yıllardan esintiler getiren ve gelecek nesiller için önemli bir kaynak olacağına inandığım bu belgesel roman, Gördes'te önemli bir boşluğu dolduracak. Gördes’in taşınması ve yeni yerinde kurulmasıyla ilgili çok önemli olayları aktardım. Özellikle Gördesli gençlerimizin bu kitabı mutlaka okumasını tavsiye ediyorum.”

Tarihi Bir Olay Romanlaştırıldı

Bir Şehrin Göç Hikayesi, Gördes’in eski yerinden taşınarak yeni bir şehir olarak yeniden kurulma sürecinde yaşanan toplumsal ve bireysel mücadeleleri, gerçek olaylara dayanarak edebi bir üslupla ele alıyor. Kitap, hem Gördes halkının tarihine ışık tutuyor hem de o dönemde yaşanan toplumsal ve ekonomik dinamikleri okuyucunun gözleri önüne seriyor.

Kaynak: İHA