Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın katılımıyla TOBB İkiz Kuleler'de gerçekleştirildi.

Bakan Kacır, burada yaptığı konuşmada, dünyada ticaret kurallarının yeniden yazıldığı çalkantılı döneme rağmen, Türkiye'nin son 13 çeyrektir kesintisiz ve istikrarlı büyümesiyle, küresel ekonominin güçlü ve güvenilir bir aktörü olarak ön plana çıktığını söyledi. OSB uygulamalarının, planlı sanayileşme politikalarının odağı haline geldiğini bildiren Kacır, tüm yatırımcılar için OSB'lerde altyapısı hazır sanayi parselleri sunmak için seferber olduklarını aktardı. Kacır, "tek durak ofis" hizmetleriyle yatırımcıların ruhsat, izin ve abonelik gibi işlemlerini hızlı ve düşük maliyetle gerçekleştirmelerini sağladıklarını ve üretim faaliyetlerini daha verimli şekilde sürdürmelerine imkan verdiklerini belirtti.

Hangi İllerde OSB Kurulacak?

Ülke sathına yayılmış Bakanlık uhdesindeki 360 OSB'nin, 2,5 milyonun üzerindeki çalışanıyla üretim, yatırım, istihdam ve ihracatta büyümenin lokomotifi olduğuna işaret eden Kacır, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bugün itibarıyla Kayseri Erciyes OSB, Nevşehir Avanos Kapadokya OSB, Samsun Terme Karma OSB, Aksaray Gülağaç Gülpınar OSB, Aksaray Sarıyahşi OSB, Antalya Kaş Gıda İhtisas OSB ve Denizli Çivril OSB olmak üzere 7 yeni OSB'nin kuruluş kararlarını imzaladık. Böylelikle ülkemiz planlı sanayi alanlarına 1087 hektarlık ilave alan dahil etmiş olduk. Sanayi alanlarını daha da büyüteceğiz, sanayicilerimizin yatırım yeri taleplerini en uygun koşullarda karşılayarak üretim faaliyetlerinin kesintisiz ve verimli şekilde sürdürülmesini sağlayacağız. Hedefimiz, halihazırda ülke yüzölçümümüzün binde 3,5'i düzeyinde olan planlı sanayi alanlarını, ülke yüzölçümümüzün yüzde 1'i düzeyine çıkarmak.

TikTok'ta rezalet: Çocuğu kanlar içindeyken canlı yayın açan kullanıcıya büyük tepki TikTok'ta rezalet: Çocuğu kanlar içindeyken canlı yayın açan kullanıcıya büyük tepki

Kacır, hazırladıkları Sanayi Alanları Master Planı'yla, planlı sanayi alanlarının genişleme ve kurulum çalışmalarını, tren yolu, karayolu ve liman bağlantılarıyla birlikte tasarlayacaklarını bildirerek, hızlı sanayileşmenin önünü açmak adına kamu-özel işbirliğini de içeren alternatif finansman modellerini harekete geçireceklerini söyledi. 

Kaynak: AA