Ardahan’ın Çıldır ilçesinde 6 yıl önce kaybolan 2 çocuk annesi Yeliz Y.'nin (34) cesedi bulundu. Genç kadının eski eşi ve yakın çevresinde yürütülen soruşturma kapsamında 9 şüpheli gözaltına alındı.
2011 yılında görücü usulü evlenen Yeliz Y., Övündü köyünde yaşamaya başladı ve bu evlilikten iki çocuk sahibi oldu. Evde şiddete maruz kalan kadın, 2017’de köyü terk ederek İstanbul’daki ailesinin yanına sığındı ve boşanma davası açtı.
Boşanma sonrası çocuklarını görmek için 7 Aralık 2019’da köye dönen Yeliz Y.’den bir daha haber alınamadı. Ailesinin kayıp başvurusu üzerine soruşturma başlatıldı, ancak delil yetersizliği nedeniyle zanlılar serbest kaldı.
Tekrar açılan dosyada yoğun arama ve teknik inceleme
Bu yıl içinde Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü dosyayı yeniden açtı. Asayiş ekipleri tarafından yürütülen detaylı teknik analizler, saha çalışmaları ve 29 gün süren kapsamlı aramalarda Kura Nehri kıyısı ile çevresindeki mağaralar titizlikle incelendi.
Türkiye-Gürcistan sınırındaki bölgede gerçekleştirilen aramalarda kadavra köpekleri, yeraltı görüntüleme cihazları ve kurbağa adamlar gibi gelişmiş ekipmanlar kullanıldı. Gürcistan yetkilileri de bilgilendirildi.
9 kişi gözaltına alındı
Ardahan, İstanbul ve Çanakkale’de eş zamanlı düzenlenen operasyonla, aralarında eski eş E.Y. ve kardeşlerinin de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Yapılan araştırmalar sonucu E.Y.’nin Yeliz Y.’yi tabancayla öldürdüğü, cesedini Kura Nehri kenarına gömdüğü ve silahı nehre attığı belirlendi.
Kazı çalışmalarıyla toprağa gömülü kemik kalıntıları ve kadının kaybolduğu gün giydiği kıyafetler bulundu. Gözaltındaki şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.





