İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından, Manisa’da, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde İYİ Parti Yunusemre Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Tufan Akan, Medi Medya bünyesindeki Manisa Olay Gazetesi ve www.manisakulishaber.com’a ziyarette bulundu.

İYİ Parti’de yeni genel başkan belli oldu! İYİ Parti’de yeni genel başkan belli oldu!

Başkan Adayı Akan’a, ilçe yöneticileri ve ekibi eşlik etti. Medi Medya Genel Yayın Yönetmeni Ertan Korkmaz ve Manisa Olay Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Esra Kale’ye yaptığı çalışmaları anlatan Akan, aday gösterilmesinden bu yana ilçeyi karış karış gezdiğini ifade etti.

İlçedeki diğer aday adaylarına göre avantajlı olduğuna değinen Akan, “Hem diğer partilerde aday adaylığı süreci devam ederken aday olarak gösterilmem, hem de işin içinde olmam nedeniyle daha avantajlı olduğumu düşünüyorum. Yunusemre Belediye Meclis üyesi olarak da görev yaptığım için ilçenin sorunlarına hakimim. Sadece sorunları bilmek yeterli değil, bunu biliyorum ve sorunların çözümüne yönelik de projelerimiz var.

Kentin ulaşım sorunu, konut sorunu, kentsel dönüşüm sorunu gibi genel sıkıntıların yanı sıra mahalle bazı eksiklikleri de yerinde gidip birebir vatandaşlarımızdan dinleme imkanı buluyoruz.

Vatandaşımızın bizi göreve uygun görüp seçmesi durumunda projelerimizle geleceğiz. İnsan odaklı projeler yapmak amacındayız. Mesela ilkokul ve ortaokul öğrencilerine ücretsiz yemek imkanı sağlayacağız. Çok afaki bütçelere gerek kalmadan bu yapılabilir. Gerekli fizibilite çalışmalarını yaptık.

Kentsel dönüşüm için de Manisa Organize Sanayi Bölgesi ile işbirliği yapıp konut yapacağız. Bu konutlarda 2 yıl süre ile kentsel dönüşüme giren mahallelerdeki vatandaşlarımız kalacak. Daha sonrasında ise fabrikalarda çalışan işçiler lojman olarak kullanacak. Biz sadece arsa temininde bulunacağız ve konutları fabrikalar yapacak. Şartımız ise kentsel dönüşüme giren mahallelerdeki vatandaşlarımızın geçici bir süre o konutlarda kalması olacak. Sonrasında fabrikada çalışan işçiler oraya taşındığında ilçede bir rahatlama olacak. Kira fiyatları da bun a bağlı olarak düşecek.” dedi.

Akan, ilerleyen günlerde projelerini peyderpey açıklamaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Medi Medya Genel Yayın Yönetmeni Ertan Korkmaz da Akan ve ekibine çıktıkları yolda başarı diledi.

B45_8525_1024x683B45_8521_1024x683B45_8517_1024x683

Kaynak: Almıla Nur BERİLĞEN