Merkez Bankasından milyonlarca vatandaşı ilgilendiren haber geldi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), FAST işlem tutar limitlerini güncelledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından geliştirilen ve 8 Ocak 2021'de kullanıma sunulan yeni nesil anlık ödeme sistemi FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi), Türkiye'de ödemeler alanında yenilikçi bir yaklaşım sunarak günün her saati güvenli, hızlı ve kullanımı kolay bir ödeme deneyimi sağlıyor. Bu sistem, alışveriş işlemlerinde nakit ve kartlı ödemelerin yanı sıra alternatif bir yöntem olarak giderek daha yaygın hale geliyor.

2013 yılının Aralık ayında planlanan ve FAST katılımcılarına duyurulan değişikliklerin ardından, kullanıcıların FAST sistemine olan ilgisi ve ödemelerin artmasıyla birlikte, 4 Nisan 2024 tarihi itibarıyla FAST işlem tutar limitleri yeniden düzenlendi. Buna göre, para transferlerindeki limit 50 bin TL'den 100 bin TL'ye yükseltilirken, FAST-TR karekod kullanılarak gerçekleştirilecek dinamik doğrulamalı işyeri ödemelerindeki limit de 100 bin TL'den 250 bin TL'ye çıkarıldı.

Zam Sonrası A101 Süt Fiyatları 2024 Ne Kadar Oldu? Birşah, Torku, Pınar, Sütaş Fiyat Listesi Zam Sonrası A101 Süt Fiyatları 2024 Ne Kadar Oldu? Birşah, Torku, Pınar, Sütaş Fiyat Listesi

Kaynak: İHA