Enflasyonun açıklanmasıyla birlikte kıdem tazminatı internet ortamında en çok aranan konu haline geldi. Peki 2024 yılı kıdem tazminatı ne kadar oldu? Kıdem tazminatında tavan ne kadar oldu? Detaylar haberimizde

2024 yılının ocak-haziran döneminde memurlara yapılan zam ile birlikte kıdem tazminatı tavanı da değişti. Türkiye İstatistik Kurumu'nun aralık ayı enflasyon verilerine göre, enflasyon aylık bazda %2,93 artış gösterirken, yıllık artış oranı ise %64,77 olarak belirlendi. Bu enflasyon verileri doğrultusunda, memur zammına bağlı olarak 2024 yılında uygulanacak kıdem tazminatı tavanı belirlendi.

Üzümün yaprağı da para! İşte bağ yaprağının fiyatı! Üzümün yaprağı da para! İşte bağ yaprağının fiyatı!

Kıdem Tazminatında Tavan Ne Kadar Oldu?

Geçen yılın temmuz-aralık döneminde 23 bin 489 lira olan kıdem tazminatı tavanı, 2024 yılı ocak-haziran döneminde 35 bin 057 lira olarak uygulanacak. Kıdem tazminatı tavanı, memur maaş katsayısındaki artışa bağlı olarak güncellenmektedir.

Bu değişiklik, brüt ücreti 35 bin 057 liranın üzerinde olan ve kıdem tazminatı almaya hak kazanan çalışanları etkileyecek. Kıdem tazminatı, herhangi bir iş sözleşmesinin kıdem tazminatını gerektiren bir nedenle feshedildiğinde, çalışılan her tam yıl için 30 günlük brüt ücret tutarında ödenen bir hak olarak bilinir. Bir yıldan artan süreler de oranlanarak hesaplamaya dahil edilmektedir.

Kaynak: Almıla Nur BERİLĞEN