2024 yılına girilmesiyle birlikte, vatandaşlar merakla bekledikleri Ramazan ayı tarihini öğrenmek için heyecanlanıyorlar. On bir ayın sultanı olan Ramazan ayı, binlerce Müslüman'ın ibadetlerini gerçekleştireceği ve oruçlarını tutacağı mübarek bir zaman dilimi olacak. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyurulan 2024 dini takvimine göre, Ramazan ayının başlangıç tarihi netleşti. Peki, 2024 Ramazan ayı ne zaman başlıyor? İlk oruç hangi tarihte (ne zaman) tutulacak? Cevaplar haberimizde…

Pınar Sabancı Kimdir? Nereli? Ne İş Yapıyor? Pınar Sabancı Kimdir? Nereli? Ne İş Yapıyor?

2024 Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor?

2024 Ramazan ayının başlangıç tarihi belirlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2024 dini takvimine göre, Ramazan ayı 11 Mart'ta başlayacak.

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman?

2024 Ramazan Bayramı, Ramazan ayının ardından 10 Nisan tarihinde kutlanacak.

Ramazan Ayının Önemi Nedir?

Ramazan ayının önemi müminler için manevi güzelliklerle dolu bir rahmet ve mağfiret mevsimi olmasıdır. Bu kutsal ay, ibadet ve iyiliklerle dolu bir zaman dilimi olarak değerlendirilir. Bir hadis-i şerife göre, Ramazan Ayı gelince cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulurlar. Müminler, bu mübarek ayı oruç ibadetiyle değerlendirerek, hidayet ve mutluluğa ulaşmanın kapılarını aralarlar. Ayrıca, İslam'ın temel esaslarından biri olan orucun bu ayda yerine getirilmesi, Ramazan'ın manevi derinliğini arttırır. 3 ayları uğurladığımız bu ay, hayır ve yardımlaşma duygularının yoğun yaşandığı, Kur'an'ın indirilmeye başlandığı özel bir zaman dilimidir.

Kaynak: Haber Merkezi