2024 memur ve emekli zammı belli oldu! Memur ve emekli maaşı ne kadar? Bağ-Kur ve SSK emeklileri, enflasyon verilerine bağlı olarak yüzde 37,57 oranında bir zam alacak. Memur maaşları ve emekli memur aylıkları ise yüzde 49,25 oranında artış görecek. Türkiye'nin 2023 yılı enflasyonuyla ilgili olarak TÜİK'in verilerine göre, Aralık ayında aylık bazda enflasyon yüzde 2,93 artarak, yıllık bazda ise yüzde 64,77 olarak kaydedildi. TÜİK'in enflasyon açıklamasıyla birlikte 6 aylık enflasyon farkı kesinleşti ve 2023 enflasyonu netleşti. Aralık 2023'te aylık yüzde 2,93 artışla birlikte yıllık enflasyon yüzde 64,77 olarak belirlendi. Bu verilerle birlikte memur ve emeklilerin zam oranları da netleşti. Peki, memur maaşı ne kadar oldu? Emekli maaşı ne kadar 2024? İşte cevaplar…

2024 Memur ve Emekli Zam Oranı Açıklandı

Bağ-Kur ve SSK emeklileri, enflasyon verilerine bağlı olarak yüzde 37,57 oranında bir zam alacak. Memur maaşları ve emekli memur aylıkları ise yüzde 49,25 oranında artış görecek.

2024 Memur, Polis, Öğretmen, Hemşire maaşları ne kadar? Tek tek sıralandı! 2024 Memur, Polis, Öğretmen, Hemşire maaşları ne kadar? Tek tek sıralandı!

Memur Ve Memur Emeklisine Yüzde 50 Artış Yapılacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, memur ve memur emeklileri için öngördükleri zam oranını açıklarken, "Memur ve memur emeklisine yüzde 50 civarında bir artış öngörüyoruz. Elimizden gelen tüm imkanlarla emeklilerimizin yanında olacağız." sözlerini dile getirdi. Bu açıklama, memur ve memur emeklilerinin maaşlarında önemli bir artış beklediklerini ve hükümetin emeklilerin refahını artırmak için çaba sarf edeceğini gösteriyor.

Alaşehir’de bağ satılıyor! Alaşehir’de bağ satılıyor!

Kaynak: Haber Merkezi