Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi, MASKİ ve iştiraklerinde görev yapan çalışanları sevindirecek bir açıklama yaptı. Başkan Ergün, Hizmet-İş Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy ile imzalanan protokol kapsamında maaş güncellemelerinin gerçekleştirildiğini duyurdu. 2024 yılı GÜNCEL Manisa Büyükşehir Belediyesi işçi/personel maaşları…

2024 Manisa Büyükşehir Belediyesi İşçi Maaşları

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde işçilerin alacağı en düşük ücret 26.508 TL oldu. 3 bin 805 personelin ortalama ücreti ise 27.510 TL'ye yükseldi.

Belediye Başkanı Ergün’den Açıklama

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Büyükşehir Belediyemiz ve MASKİ Genel Müdürlüğümüz ile iştirak şirketlerimizde görev yapan değerli çalışanlarımızın yüzünü güldürecek maaş güncellemelerine ilişkin protokolümüzü, Hizmet-İş Genel Başkan Yardımcısı Sayın İdris Ersoy ile imzaladık. 4.615’i bulan çalışanlarımızın refah seviyesini yükseltmek amacıyla yıllık bazda yüzde 135; son 6 ayı baz aldığımızda ise yüzde 69 gibi bir artış gerçekleştirdik. Yaptığımız bu düzenlemeyle personelimizin alacağı en az ücret, 26.508 TL olmuştur. Bunun dışındaki 3805 personelimizin de ortalama ücretini 27.510 TL'ye yükselttik.”

Bu düzenlemenin, şehre hizmet veren çalışanlarına daha iyi bir yaşam standartı sağlamayı amaçladığını vurgulayan Ergün, "Şehrimize hizmet etme noktasında özveriyle görev yapan tüm çalışanlarımızı sevgiyle selamlıyor, maaş zamlarının hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Güle güle harcasınlar..." şeklinde konuştu.

Kaynak: Özkan Çelik