Başkent'te terör olayının meydana geldiği anda, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile Fenerbahçe-Kayserispor maçını izliyorduk. Haberi öğrenince "Eyvah" dedik. Yanan araçların fotoğraflarını görünce hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısının yüksek olacağını düşünmeye başladık. Ağzımızın tadı-tuzu kaçtı. Üzüntümüz ve acımız doruk noktasındaydı.
TERÖR MASAYA YATIRILDI
Dün Giritligil Otel'in yolunu tuttuğumda hala şoktaydım. Vardığımda Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik gelmişti. Valimiz Erdoğan Bektaş da gelince otelde Mesir Komitesi üyeleri ile önce mini bir toplantı yapıldı. Ankara'daki terör olayı masaya yatırıldı, Festival programı üzerinde değerlendirmeler yapıldı, sonra kahvaltı salonuna geçildi. Sessizlik hakimdi.
MESİR'DE EĞLENCE OLMAYACAK
Vali Erdoğan Bektaş, "Ülkemizin içinde bulunduğu koşulları hepimiz biliyoruz. Hem ülkemizin çevresinde, hem de sınırların dışında olup biten olayların etkileri bir şekilde bizi de ilgilendiriyor. Dün akşam Ankara'da büyük bir olay yaşandı. Detayları zaten biliyorsunuz. Olayda hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bu ortamda bizim Mesir Festivalimizi sürdürmemizi kimse beklemiyor. Aslında gördüğünüz gibi bütün hazırlıklar tamamlandı. Biz ülkemizin bir parçasıyız. Milletimizin ne acısı varsa bizi de ilgilendiriyor. Biz bu yıl istemeden bu olayların etkisiyle bütün programımızı yeni baştan yatırıp sadeleştireceğiz. Eğlence unsurlarını bütünüyle kaldıracağız. İşin tarihi niteliği, tanıtıma dönük niteliği ve Manisa'nın taşıdığı büyük varlığı ulaştırmak için gereken neyse yapacağız. Önümüzdeki hafta karma töreni olacak. 19-24 Nisan'a daha çok zamanımız var. Bizim bu program değişikliğini sadece milletimizin üzüntüsünü paylaşmak için yaptığımızı herkesin bilmesini istiyorum. Bizim Manisa'da bir güvenlik endişemiz yoktur. Net bu kadar açık, herkes bunu böyle bilsin ve bizim devletimiz gerçekten güçlüdür. Böyle sorunlar yaşanır, bütün dünyada yaşanıyor. ABD'de, Almanya'da, Rusya'da da yaşanıyor. Her yerde yaşanıyor. Önemli olan bu sorunların altından kalkabilecek irademizin ve gücümüzün olmasıdır. Bizim o gücümüzün, o irademizin olduğunu herkes biliyor. Sadece milletimizin üzüntüsünü paylaşmak için biz burada eğlenmeyi, eğlence yapmayı Manisa'ya yakıştıramadığımız için programı sadeleştiriyoruz" dedi.
ALLAH'TAN RAHMET DİLEDİLER
Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık da Başkent'te yaşanan terörü lanetlerken, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerini ifade ettiler. Basın toplantısından sonra Vali Erdoğan Bektaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Mesir Macunu Festivali Komisyonu'nda görev alan Yaşar Coşkun, Hasan Eryılmaz, Nursel Ustamehmetoğlu, Ahmet Songüler, İbrahim Sudak vilayette bir araya gelerek festival programını tekrar gözden geçirdiler.
KARMA VE SAÇMA YAPILACAK
Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, macun karma ve saçma töreni ile gerçekleşecek. Eğlence bölümleri kaldırılacak. Giritligil Otel'deki toplantıda edindiğim izlenim bu.