Geçen hafta Salı günü öğleden sonra Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Genel Sekreteri Fatih Özsümer ile Ankara Anemon Otel'deyiz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu'na gelen delegelerin Manisalılar dahil bir kısmı bu otelde kalıyor. Buradan, kentin merkezinde bulunan Kızılay'a ulaşmak kolay. Bu yıl geçmişte olduğu gibi MTSO, Başkent'te görev yapan Manisa kökenli bürokratları ve milletvekillerini bir araya getirmek için program yapmış. Genel Sekreter Fatih Özsümer, zamanında TOBB Genel Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun yanında görev yaptığı için, program O'nun. Otel Müdürlüğü'ne bakan Ayça hanımla yemekli toplantının yapılacağı salona indik. Fatih Özsümer gerekli talimatları vererek programın güzel olması için çalışıyor.
DENEYİMLİ SİYASETÇİLER BENİ ARADI
Bu arada Sümer Oral aradı, Ankara'ya gelip gelmediğimi öğrenmek için… Başkent'te olduğumu, erken gelmesini rica ettim, sohbet için. Sonra Hüseyin Tanrıverdi aradı, "Toplantı saat 20.00'de başlayacak, erken gelirsen rahat rahat Ankara'nın havasını senden öğrenirim" dedim. 22 Mayıs'ta AK Parti'de kongre var. Davutoğlu gidiyor. Binali Yıldırım mı geliyor? Öğrenmek lazım.
ESKİ GÜNLERİ YAD ETTİK
Sabah erken saatlerde uçakla Ankara'ya gelip, TOBB'un Genel Kurulu'na katıldığım için yorgunluk vardı, Fatih Özsümer teferruhatlarla ilgilenirken ben istirahate çektim kendimi. Saat 18.00'de kalktım, yemekli toplantı salonuna geçtim, düzenlemelere baktım, Fatih'e "Güzel" dedim. Lobiye geçtim, Sümer Oral da geldi. Lobinin bir köşesine Sümer Oral'ı oturttum, yanında Tevfik Aslaner var. Davetliler de gelmeye başladı. Manisa'da valilik yapan Necati Çetinkaya ve Muzaffer Ecemiş geldi. Sümerbank genel müdürlüğü yapan Namık Sinanoğlu, Naci Akın, Milletvekili Erkan Akçay'ı aynı noktada topladım. Üstat Yavuz Donat'ta gelince anılar anlatılmaya başlandı. Muzaffer Ecemiş gerçekten zeki bir valiydi. Yine öyle. Müsteşarlık ve İçişleri Bakanlığı yaptı, hala Manisa'da görev yaptığı zaman ki dostlarını hatırlıyor. Bülent Arınç gelene kadar Necati Çetinkaya ile de eski günleri yad ettik.
YARIN DETAYLAR VAR
Davetliler geliyor, MTSO Başkanı Adnan Erbil, Meclis Başkanı Hayati Dolman ve Genel Sekreter Fatih Özsümer konukları karşılıyor, oğlum Gökmen de orada, bu güzel günün fotoğraflarını çekiyordu. MTSO'nun ev sahipliğinde, Manisa'ya gönül vermiş bürokrat ve milletvekillerinin, iş adamlarıyla Ankara Anemon Otel'de bir araya geldiği güç birliği yemeğinde neler yaşandığını yarın detaylarıyla köşeme taşıyacağım.