Ömer Faruk Çelik ve ekibi Hobi Bahçelerinin açılışını yaptı. Ben o gün Ankara’da olduğum için katılamadım. Manisa da ilk defa olan bir hizmet bu. Görkemli açılış törenine, AK Parti Manisa Milletvekili ve MKYK Üyesi Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber, Selçuk Özdağ, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Yunusemre İlçe Başkanı Fatih Katıöz, Manisa Eski Milletvekili Ümit Canuyar, Manisa Eski Belediye Başkanı Zafer Ünal, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Şule Uygur, Ramis Şiyak, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığını öğrendim. 

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Beton yığınlarının arasında, güneş görmeden, toprağa dokunmadan büyüyen çocukların olduğu, toprağa hasret kadınların, yaşlıların yaşadığı bir şehir haline geldi Manisa. Bir belediye olarak insanlarımızın bu ihtiyaçlarını da düşünmemiz gerekiyordu. Burada 50 dönümlük arazi içerisinde, 318 adet hobi bahçelerimizi tamamladık. Hak sahiplerinden bir kısmı yerlerini kiraladılar. Otoparkı, güvenliği, alt yapısı, elektrik, Mescid ve çocuk parkı olan burada, 90 metrekarelik parsellerde kendi sebzelerini üretecekler. Burada organik üretim yapacağız. Herkesin ekonomisi bağ, bahçe evleri almaya müsait değil. Ama ben biliyorum ki, böyle bir özlemi var. Ayda 150 TL’lik bir ücretle, elektrik, su ve güvenlik hizmetlerinin dâhil olmak üzere, burada Hobi Bahçeleri’nde vatandaşlarımız faydalanabilecekler. Bir ilki hayata geçirmiş olmak sebebiyle, büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. 

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, son yıllarda yaptığı hizmetlerle herkesin dikkatini çekiyor. Özellik son 4 yılda farklı bir belediyecilik anlayışını hayata sundu. Bir kere halkla iletişimi çok iyi. Düğünde cenazede açılışta her yere yetişiyor. Bir Belediye Başkanının halkla diyaloğu yoksa istediği kadar güzel hizmet yapsın, gönüllere giremiyor. Ama Ömer Faruk Çelik hem halkla çok sağlıklı iletişim kuruyor. Hem de hizmet üstüne hizmet yapıyor. Müthiş bir ekibi var. Mesai mefhumu bilmiyorlar. Gece gündüz çalışıyorlar. Aynı hedefe kilitlenmişler, aynı dili konuşuyorlar. Gayret varsa, emek varsa, iyi niyet varsa, başarı da kaçınılmaz oluyor. Tebrikler Ömer Faruk Çelik. 

MANİSA CHP’DE ÖZGÜR ÖZEL DEPREMİ 

  

Dün saat 17.00’a kadar Manisa siyasi gündemini CHP milletvekili sıralaması oluşturdu. Özgür Özel’in il kongresinin intikamını milletvekili sıralamasında aldığı iddia edildiği görüşü CHP’nin içini dışını iyi bilen dostum tarafından bana söylendi. Dostum ayrıca “Özgür Özel, Manisa CHP’yi kendisine gül bahçesi yaptı. Dikenleri bütün Manisa CHP teşkilatına battı” dedi. Çok öfkeliydi. Kendisini sakinleştirdim. Özgür Özel partililerin iddialarına göre CHP Manisa milletvekili ilk 5 sıralamasına arkadaşlarını yerleştirdiği yönünde. CHP Manisa ‘da fokur fokur kaynıyor. Peki Özgür Özel’in etkili olduğu iddia edilen CHP Manisa milletvekillerinin sıralamasına bir bakalım. 

Özgür Özel birinci sırada. İkinci sırada Akhisar’dan Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, üçüncü sırada Turgutlulu Bekir Başevirgen, dördüncü sırada Salihlili Sabri Temel, beşinci sırada Soma’dan Abdullah Saka yer alıyor. CHP’de 1 Kasım’da ön seçimde seçilen iki milletvekili Mazlum Nurlu ile Dr.Yıldız Tur Biçer’i Özgür Özel liste dışı bırakmayı başardığı parti kulislerinde konuşuluyor. Pazar gecesi CHP Manisa teşkilatı listeleri öğrenince isyan bayrağını açtı. Bir gün önce 4 milletvekili çıkaracaklarını iddia eden CHP Manisa Teşkilatı, milletvekili sıralamasını görünce “Manisa’da işimiz çok zor” dediler. 

CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel’in bu seçimlerde neden böyle bir liste oluşturduğunun perde arkasını da en kısa zamanda yazacağım. 

  

AK PARTİ’DE DAĞ FARE DOĞURDU 

AK Parti Manisa milletvekili listesini görünce dedim ki “CHP listesinde Özgür Özel’in eli var. AK Parti’nin milletvekili listesinde kimin eli var” diye düşünmeye başladım. Bana göre AK Parti milletvekili sıralaması da CHP’den aşağı değil. Ben AK Parti listesinin daha değişik olacağını düşünüyordum. Yanılmışım. Murat Baybatur, Uğur Aydemir, İsmail Bilen’in milletvekilliğini şimdiden kutluyorum. Semra Kaplan Kıvırcık, Mehmet Ali Özkan’ın çok çalışması gerekir parlamentoya gitmesi için. Yazımın sonuna geldiğimde İYİ Parti’nin milletvekili sıralaması da belli olmuştu. 1.sırada İl Başkanı Tamer Akkal, 2.sırada Alaşehir Belediye eski başkanı Gökhan Karaçoban, 3.sırada ise Hasan Eryılmaz bulunuyor. İYİ Parti’nin listesi ne olursa olsun, AK Parti ve CHP’nin listelerinden memnun olmayanların büyük bir kısmının İYİ Parti’ye oy vereceğini şimdiden yazabilirim.