MASKİ Genel Müdürlüğünün iklim koşullarına uyum, su kaynaklarının korunması ve çocukları su tasarrufu konusunda bilinçlendirmek amacıyla hayata geçirdiği ‘Su Tasarrufu Eğitim Projesi’ kapsamında Turgutlu Şehit Komando Onbaşı Ömer Balkan İlkokulu öğrencilerine eğitim verildi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, su kaynaklarının korunması ve suyun bilinçli kullanımına yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmalarını Turgutlulu öğrencilere de ulaştırdı. Şehit Komando Onbaşı Ömer Balkan İlkokulu’nda düzenlenen eğitimde ‘Su Tasarrufu Eğitim Projesi’ kapsamında öğrencilere eğlenceli materyallerle suyun önemi ve tasarruf yöntemleri anlatıldı. Programda Abone İşleri Dairesi Başkanlığından Şube Müdürü Yalçın Güney, MASKİ İlçe Şefi Hüseyin Yelkenci ve yetkili personel yer aldı. Eğitim öncesinde okul idaresi ve öğrencilere Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamlarını iletildi.

Manisa’da trafiğe mesir ayarı! Trafiğe kapatılacak yollar belli oldu! Manisa’da trafiğe mesir ayarı! Trafiğe kapatılacak yollar belli oldu!

Canlı Hayatı İçin Suyun Önemi Ve Suyun Evlere Gelme Aşamaları Anlatıldı

Programda, bilinçli su tüketimi, suyun canlı hayatı için önemi, su kaynaklarının korunması, suyun evlerimize gelme aşaması ve su tasarrufu konularında eğitim verildi. Çizgi filmlerle de desteklenen eğitim sonrasında, minik öğrencilere dağıtılan hediyeler ile tasarrufun önemi pekiştirilerek verilen bilgilerin davranış değişikliğine dönüşmesi teşvik edildi. Eğitimi dikkatle takip eden ve günümüzde bir damla suyun bile büyük önem arz ettiğinin bilincine varan öğrenciler merak ettiklerini sordular. Okul idaresi MASKİ’nin su tasarrufu konusundaki öğretici etkinliğine ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, teşekkür etti.

Kaynak: Haber Merkezi