Hastalığımdan dolayı Manisa’nın bir çok güzelliğini, tarihi adetlerini maalesef bu sene kaçırdım. Bunlardan en önemlisi de 478’inci kez yapılan ve Pazar günü saçım töreni ile sona eren   Manisa Mesir Macunu Festivali , siz de takdir edersiniz ki bu halimle korteje katılmam ve yürümem mümkün değil. Manisa Büyükşehir Belediye televizyonu kortej dahil tüm töreni canlı yayınladı .Allah razı olsun ben de kendimi adeta törene katılmış gibi hissettim. Cengiz Başkan bu işi iyi biliyor. Kurduğu bu televizyonla Manisa’nın tanıtımına büyük bir katkı sağlıyor. Yapılan yorumları oğlum Gökhan bana okuyor oradan biliyorum. Dünyanın dört bir yanında yaşayan Manisalılar internet aracılıyla Manisa’ya olan özlemlerini gideriyor ayrıca Manisalı olmayanlarda Manisa’mızı tanımış oluyor. 

Gelelim Mesir Macunu Festivaline bu sene ülkemizin içinde bulunduğu durum göz önüne alınarak Manisa Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Şehzadeler Belediyemiz, Manisa Mesiri Tanıtma Derneğimiz ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü’müzden oluşan mesir komitesi böyle bir karar aldı. Bu nedenle Mesir’in eğlence boyutu ve konserler yapılmadı. Ama kortej ve saçım töreni her zaman olduğu gibi coşkuluydu. Festivale Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün, kızları Merve Ergün ve Hande Ergün Anlı, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Genel Sekreter Yardımcıları Yılmaz Gençoğlu, Mustafa Genç, MHP İl Başkanı Erkan Öztürk, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, Manisa Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ daire başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, konuk ülkelerin temsilcileri katıldı. 

UNESCO'nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan Manisa'nın 5 asıra yaklaşan geleneği Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali ‘nde bu yıl Sultan Cami minareleri başta olmak üzere 40 noktadan 6 ton mesir saçıldı. Manisa Valiliği önünden başlayan kortej yürüyüşüyle başlayan saçım töreni Sultan Camii minare ve külliyetlerinden halka şifalı mesir macunlarının saçılması ile son buldu. 

Ben buradan başta mesir komitesi olmak üzere festivale emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah çok daha coşkulu festivalleri hep birlikte yaşarız