Milyonlarca memur ve emeklinin umudu temmuz ayında yapılacak zamlarda yılın ilk beş ayında enflasyonun yüzde 15.26 açıkladı. Başkentte buna göre emekli ve memurun zam senaryoları uçuşmaya başladı. Beş aylık enflasyona göre SSK ve BAĞ-KUR emeklileri yüzde 15.26, memur ve memur emeklileri ise yüzde 13.13 zammı şimdiden kesinleşmiş görülüyor. Temmuz ayında açıklanacak haziran enflasyonu ve refah payı ile birlikte emekliye zam yüzde 30’u aşacak görülüyor. Bendeniz SSK emeklisi olarak seçim öncesi yapılan zamlardan mağdur olanlardanım. Görülen ve konuşulan bugünkü temmuz zamları SSK emeklilerini memnun edeceği görüşünde olmadığımı bugünden yazıyorum. Başta Cumhurbaşkanımız Erdoğan olmak üzere yüzyılın muhteşem toplumda güven veren kabinesinin de bilmesini isterim.

KADEMELİ ARTIŞ

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin taban maaşından itibaren aylıklarda kademeli artışlar daha az maaş alan emekliye verilecek zam oranının daha yüksek olacağı başkentten bana gelen bilgiler arasında. Emekli ve memur maaşlarının baştan sona değişeceği maaş zammına refah payı ve seyyanen artışının yapılması bekleniyor. Kademeli artışta 14 bin lira alan yüzde 45 zam formülüne göre temmuz ayı itibariyle 20 bin 300 lira emekli maaşı alması kesin gözüyle bakılıyor. Emeklilerin gözü kulağı temmuz ayında 6 milyon emekli yapılacak zamlardan mutlu olmayı bekliyor.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM

Asgari ücret tespit komisyonu da bu ay ara zam için toplantılarına devam ediyor. Net asgari ücret ara zam tutarı refah payı belirlenecek. Altı aylık enflasyon oranının yüzde 20-30 arasında olması bekleniyor. Asgari ücrete yüzde 20 zam yapılması durumunda asgari ücret net 10 bin 207 lira olacak.

EN DÜŞÜK MAAŞ 22 BİN LİRA

Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 bin 848 lira olan en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılacağını açıkladı.

HAYAT PAHALILIĞINI GÜNDEMDEN ÇIKARACAĞIZ

Başkan Erdoğan ilk kabine toplantısında “Enflasyon ve hayat pahalılığı milletimizin gündeminden çıkaracağız” dedi. Kabine toplantısında Kurban Bayramı tatili de 9 güne çıkarıldı. Emekli maaş ve ikramiyeler bayram öncesi ödenecek. Bakanlar Kurulunda Kurban Bayramının 9 güne çıkarılması güzel bir karar.

ÇEŞME’YE GİTTİM

Seçimin ikinci turda noktalanması ile turizm mevsiminin geç başlamasına neden olmuştu. Geçen hafta Çeşme’ye gittim. Yazlığa da uğradım. Sitede hareketlilik vardı. 3 plajın da hızlı çalışmalarının sürdüğüne tanık oldum. Kurban Bayramı’na hazırlık yapılıyor. Kale Restoranı işletenlerle görüştüm. Bugünden itibaren plaj ve restoran hizmete açılacak dediler. Çeşme’ye Fikret Taşçı ile gitmiştim. Dönerken İzmir Büyükşehir Belediyesinin işlettiği Üçkuyular’daki Nefes’te mola verdik. Şef Yıldırım ile sohbet ettik. Fikret ile bize güzel bir balık menüsü sundu. Nefes gerçekten nefes alınacak bir yer. Marinada denizi seyretmek gün batımını izlemek insanın üzerindeki günün yorgunluğunu attı. Zühtü kardeşimin ve Fikret’in gönderdiği kirazlar lezzetliydi. Bu arada eşim Mermin Hanımın tedavisi devam ediyor. Hava sıcaklığı ortada. Manisa’dayım. Kurban Bayramı’nda durum ne olur bilemiyorum. Tatil programım belli değil.

KORDON’DA GÜNEŞİN BATIŞI

İstanbullu iş insanı Talu Çiftliğinin sahibi Osman Talu iki oğlum Gökmen ve Gökhan ile Söğütaltı Kahvesinde Avukat Mustafa Karakaş, Zülfikar Gürcan, Çapala Mehmet ile sohbet ederken aradı “Çiftlikten ayrılıyorum. Hazır ol” dedi. Osman Talu ürünlerinin pazarlamasına büyük ağırlık verdiği için her hafta Manisa’ya gelmeye başladı.  Geçenlerde Pendik Bodrum maçına da birlikte gitmiştik. Telefonundan bir saat sonra Osman Talu beni aldı ver elini batı diyerek İzmir’in yolunu tuttuk. Alsancak Limanından denizi ve insan manzaralarını seyrederek Kordon’daki benim favori yerim Deniz Restorana geldik. Bir baktım Deniz Restoran yükünü fazlası ile almış caddelere taşmış. Deniz Restoran şefi İlkay “Durumu görüyorsun biraz içeride servis yapıp sonra dışarıya taşıyacağım” dedi. Yapacak bir şey yoktu. Ben son zamanlarda Deniz Restorana randevusuz gidilmediğini biliyordum ama bu kadarını da beklemiyordum. Ercan görevinin başındaydı. Osman Talu ile bir süre sohbet ettik. Sağ olsun Şef İlkay geldi başkanım masanız hazır dedi. Hava güzel mi güzel güneş süzüle süzüle batmaya doğru gidişini iş insanı Osman Talu ile birlikte izledik. Adı üzerinde Deniz Restoran elbette deniz ürünlerinin de lezzeti bambaşka olacak. İş insanı Osman Talu purosunu tüttürürken koyu bir sohbete daldık ve gecenin yarısını yaptık. Güzel bir Kordon sefasından sonra Manisa’ya döndük. İzmir ve Kordon’da bayram gelmeden hazırlıklarını sürdürdüğünü gördüm. İzmirli Kordon’da vur patlasın çal oynasın moduna kendini kaptırmış. Seçim yenilgisini üstünden atmış görünüyor. Doğrusu da bu ölenle ölünmez ki. Hayat yaşamaya, eğlenmeye, gülmeye değer.

ŞEHZADELER’DEN YENİ HARMANDALI’YA HİZMET

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik merkez ve mahallelerde vatandaşların dertlerine çare bulmak için gece gündüz çalışıyor. İyi gününde de kötü gününde de Başkan Çelik halkla iç içe. Gittiği her yerde yaptığı konuşma stili ile kendisini dinletmesini biliyor. AK Partili belediye başkanları içinde en iyi konuşma yeteneği Ömer Faruk Çelik’te var desem abartmış olmam. Eldeki imkanları ile mahallelere hizmet götürmesi de kendisine rehber seçmiş bir belediye başkanı Çelik. Yeni Harmandalı mahallesinde çok amaçlı salonun açılışı törenine Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler, Belediye Meclis Üyesi Avukat Ali Özyiğit ile birlikte gittim. Başkan Çelik AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Mehmet Ali Çipiloğlu ile birlikte geldiler. Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara’nın da katıldığı hizmet töreninde Yeni Harmandalı Muhtarı Veysel Akkoyun Başkan Çelik’e mahallesine yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Yeni Harmandalı’nın düğün dernek ve toplantı sorunlarını ortadan kaldıran çok amaçlı salon açılışında Başkan Çelik yaptığı hizmetleri anlattı. Kaymakam Cemal Hüsnü Çaykara da bir konuşma yaptı. Birlikte hizmet binasını gezdik. Yeni Harmandalı’da birçok tanıdıkla birlikte oldum. Nohutlu pilav ve ayranlarını içtim. Başkan Yardımcıları Atilla Efendioğlu, Fatih Baybatur ve Bilal Demir ve Ahmet Songüler ile bol bol sohbet ettim. Yemyeşil ovadaki bağları seyrettim. Manisa’da Özer’lere uğradım. Akif Özer ile sohbet ederken Adalet Partisinden siyaset arkadaşım Mustafa Özer ile geçmişte kalan anıları birbirimize anlattık. Akif Özer ve Ahmet Songüler bir süre bizi dinlediler. Akif Özer ile Urla’da beraber olacağız. Ahmet Songüler yoğun programlarından fırsat bulursa.