Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Soma Atıksu Arıtma Tesisi'nin başarılı işletimi üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan incelemenin ardından 5 yıl geçerliliği olan 'Enerji Gideri Geri Ödeme Belgesi'ni yeniden almaya hak kazandı.

Turgutlu Belediyesinden ahde vefa Turgutlu Belediyesinden ahde vefa

MASKİ, gelecek nesillere daha temiz ve yaşanılabilir bir Manisa bırakma amacıyla çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Soma Atıksu Arıtma Tesisi, bu kapsamda önemli bir belge olan 'Enerji Gideri Geri Ödeme Belgesi'ni elde etti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan incelemeler sonucunda tesisin ilgili mevzuatlar çerçevesinde başarılı bir şekilde işletildiği belirlenerek, 5 yıl süre ile geçerli olan belge MASKİ'ye verildi.

'Enerji Gideri Geri Ödeme Belgesi', mevzuat gereği işletilen atıksu arıtma tesislerinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlere uygun bir şekilde çalıştığını kanıtlaması durumunda verilir. Bu belge sayesinde, tesiste kullanılan enerji bedelinin yüzde 50'si kuruma geri ödenir. Bu uygulama, enerji maliyetlerinden tasarruf sağlanmasına katkıda bulunur.

Kaynak: Haber Merkezi