Yunusemre ilçesine bağlı Akgedik Mahallesi’nde Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’nin hayata geçirdiği yapımı devam eden 988 konutluk 3., 366 konutluk 4. etap toplu konut projesi çerçevesinde evlerine kavuşamayan mağdur hak sahipleri Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’a sorunlarını anlattı.

TOKİ mağdurları ile bir araya gelen Başkan Balaban’a Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Doğan’da eşlik etti. Yunuspark’ta Belediye Başkanı Balaban ile biraraya gelen TOKİ mağdurları yaşadıkları sorunları dile getirerek, 5 yıldır evlerine giremediklerini ifade etti.

“Yıllar Oldu Fiyatlar Belli Değil”

TOKİ 4. Etap yapımına devam eden konutlar sebebiyle mağdur olduğunu dile getiren bir hak sahibi, yaklaşık 4 yıldır inşaatın bitmesini ve kura çekimlerinin yapılmasını beklediğini dile getirerek şöyle konuştu: “İnşaat başlayalı 4 yıl oldu. Şu anda inşaat yüzde 70 aşamasına geldi. Ancak kuralar hala çekilmedi. Fiyatlar belli değil. Fiyatlar belli olmayınca ne kadar zamlı bir ödeme yapacağımızı bilmiyoruz. Tüm mağdurlar şuanda endişeyle bekliyor. Bir an önce kuraların çekilmesi ve ödemeler konusunda bir sonuç alınmasını bekliyoruz.”

“Neye Para Yatırdığımızı Bilmiyoruz”

5 yıldır TOKİ’nin 3. etaptaki evlerine girmeyi beklediklerini söyleyen mağdur bir vatandaş ise yaşadığı sıkıntıyı şöyle anlattı: “Biz artık beklemek istemiyoruz. Bir an önce evlerimiz bize teslim edilsin. İçine girmek istiyoruz. Örnek daire görmeden biz paramızı yatırdık. Neye para yatırdığımızı bilmiyoruz. Örnek daire görmek istiyoruz. Çoğumuz asgari ücretli veya emekli vatandaş. Şu anda hala evlerimize girmeden taksitleri yatırıyoruz. Bir taraftan kira öderken bir taraftan ise konutların taksitini ödüyoruz. Artık bu ekonomik sıkıntıda iki yere para ödemekten yorulduk. Ayrıca ödediğimiz taksitlerin sabit bir hale getirilmesini talep ediyoruz. 5 yıldır evlerimize girmeyi bekliyoruz.”

“Sorunun Çözümü Noktasında Elçilik Yapabiliriz” 

TOKİ mağdurlarını sorunlarını dinleyen Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, yaşanan sorunun belediyeden kaynaklı bir sorun olmadığı, çözümü noktasında hem TOKİ hem de ilgili kurumlar arasında elçilik görevi göreceklerini ifade etti. Sözlerine “Halkımızın sorunu bizim sorunumuz. Biz hayata böyle bakıyoruz. Halkın derdi ile dertlenmeden bir belediyecilik veya belediye başkanlığı yapılmaz” diyerek başlayan Balaban açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “TOKİ projesi Yunusemre’nin yetkisinde bir proje değil. Önceki dönemlerde siyasi rant elde etmek amacıyla TOKİ ve Yunusemre Belediyesi işbirliğiyle bunu gündeme getirdiler. Şu anda bizim verebileceğimiz söz, en yetkili bu işi bilen başkan yardımcılarımızla, inşaat mühendisi ve mimarlarımız ile Ankara’ya giderek TOKİ yetkilileri ile görüşüp, yaşanan bu sıkıntıları onlara dile getirmek olur. İlk etapta buradaki TOKİ yetkilileri ile bir görüşme yaparız. Yaşanan bu sorunu bir dosya haline getirerek ilgili kurumlara ileteceğiz. Yunusemre Belediyesi olarak da yaşanan bu sorun çözüme kavuşturuluncaya kadar takipçisi olacağız. TOKİ mağdurlarına devletin destek olması gerekir. Bu desteğin sağlanması noktasında da Yunusemre Belediyesi olarak gereken girişimlerde bulunacağız. Belediyemizin bu konuda yetkisi olsa mağduriyetlerin ve sorunların giderilmesi için gereken neyse yapardık. Ancak yetki bizde değil. Bu proje devletin projesi. Yaşanan sorunun çözümü noktasında belediye olarak biz sadece elçilik görevi yapabiliriz.” 

Manisalılara ‘kene’ uyarısı yapıldı! Sakın yapmayın… Manisalılara ‘kene’ uyarısı yapıldı! Sakın yapmayın…

 

Kaynak: Haber Merkezi