Büyükşehir Belediye Spor Kulübü bir büyük başarıya daha imza attı. Mevlüt Aktan başkanlığında yaklaşık bir yıl önce yola çıkan yönetim kurulu bu yıl başarılarla dolu bir seneye imza attı. Futbol da gelen başarıya, bayramın ikinci günü basketbol da eklendi. Kısacası bir yıl gibi kısa bir süre de Mevlüt başkan ve ekibi Manisa sporuna damgasını vurdu. Dışarıda kime sorsanız Manisa Büyükşehir Belediye Spor Kulübünün kurumsal kimliğinin güvenirliği konuşuluyor. Tabi bu saygın kimliğin oluşmasında, perde arkasında olan isim Büyükşehrin büyük Başkanı Cengiz Ergün. 

Bayramı Çeşme de ailesi ile birlikte geçiren Cengiz Ergün’e Manisa Büyükşehir’in dev adamları çifte bayram yaşattılar. Uzun süren lig maratonun sonunda play-off grubunu ikinci sırada tamamlayarak gelecek sezon Türkiye Basketbol Ligi’nde oynama hak eden dev adamlar ile birlikte ben de bu başarıya Çeşme’de düzenlenen şampiyonluk yemeğinde ortak oldum. Başkan Cengiz Ergün ve Kulüp Başkanı Mevlüt Aktan’la biraraya gelmenin avantajını kullanarak yeni sezonun projelerinde ne var ne yok öğrendim. 

Başarının sırrının iyi ekip olunmasında yattığını her zaman söylerim. Manisa Büyükşehir Belediye Spor’un başarısının en büyük sırrı da iyi bir ekip olunması. Yönetim Kurulundan, idari yapıya, teknik heyetten, oyuncular herkes bir aile ortamında yer almanın huzurunu yaşayınca, ortaya da başarılı sonuçlar çıkıyor. Futbol da Levent Devrim ve ekibinden sonra, pota da Ceyhun Cabadak ve ekibi Manisalılara bayram günü büyük bir sevinç yaşattılar. Ceyhun hoca, beni kadim dostum Aykut Yenice’nin damadı. Aykut Yenice Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı. İzmir’in en eski mutfak ustalarında İsmet Yenice’nin oğlu. Yani çorbacı İsmet’in sahibi. Benimde dostum. Damadı Manisa’ya göreve başladığında beni aramıştı. Ben de merak etme oğlum Gökmen, Büyükşehir Belediye Spor Kulübünde yönetim kurulu üyesi demiştim. Oğlum Gökmen ile görüştüğümde de bana ‘Baba bu sene pota da da iddialıyız’ demişti. Dediği çıktı. Büyükşehir Belediye Spor ilk yılında bir üst lige çıkarak büyük bir başarıya imza attı. 

Bu tür şampiyonluklar öyle kolay kazanılmıyor. Dışarıdan kolay gibi görünse de, ben bir zamanlarla Manisaspor kulübü başkanlığı döneminde yaşadıklarımı bildiğim için, bir takımı ilk kez kurup bir üst lige taşımak her baba yiğidin harcı değil. Burada büyük başkan Cengiz Ergün ismi devreye giriyor. Sporun seven, sporun içinden gelen başkanın önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Bu iş ekip işi dedim. Bu başarının arkasında yer alan Cengiz başkan ve Mevlüt başkana bu projeyi sunan, onları inandıran Orkun Şıktaşlı ve Bora Çaylan’ı da atlamamak lazım. Onlarla birlikte diğer yönetim kurulu üyelerinin de bu başarıda payları büyük. Tek kelime ile büyük iş başardılar. Büyükşehir Belediyespor’da başkan Mevlüt Aktan’a ayrı bir parantez açmak istiyorum. İnatçı ve disiplinli yapısıyla gününün büyük bir bölümünü Belediyespor’a adadı. Bu disiplinli başarısıyla her branşta başarıya ulaştı. Pota da ilk yıllarında şampiyonluğu göğüslediler. Manisalılara salon sporlarında yeni bir heyecan yarattılar. Ve tabi bu ekibi idare eden teknik kadroya ve sporcu kardeşlerimi de tebrik ediyorum. Gelecek sezon Türkiye Basketbol Ligi’nde başarılar diliyorum. Bu heyecanla belki bir sonraki sene Fenerbahçe, Anadolu Efes gibi takımları da Manisa’da görmek nasip olabilir. 

Şunu Manisalıların artık idrak etmesi lazım. Manisa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü sadece futbol takımından oluşmuyor. Bünyesinde 13 branş var. Bu branşların içinde Cimnastikte Dünya Şampiyonu, Judo da Avrupa Şampiyonu diğer branşlarda da Türkiye Şampiyonu olan sporcuları barındırıyor. Okulların kapanmasıyla Yaz Spor Okullarına da ilgi büyük. 13 branşta yaklaşık 4 bin sporcu bulanan Manisa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, Manisa ve Manisalılara hizmet ediyor.