Turgutlu Belediyesinden ahde vefa Turgutlu Belediyesinden ahde vefa

Manisa Büyükşehir Belediyesi “Meyve Yetiştiriciliği Geliştirme Projesi” kapsamında Demirci ve Köprübaşı ilçelerinde bulunan toplam 371 üreticiye 33 bin 390 adet meyve fidanı desteğinde bulundu.

Üreticinin her dönemde yanında olan ve kalkınmasına destek sağlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi, Demirci ve Köprübaşı ilçelerindeki üreticilere zeytin, incir, ceviz ve Trabzon Hurması fidanı desteğinde bulundu. İlk olarak Demirci’de düzenlenen programa Demirci Kaymakamı Adem Kaya, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Fen işleri Daire Başkanı Uğur Topkaya, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yılmaz Usta, Demirci Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ünlü, AK Parti İlçe Başkanı Nurullah Akgün,  MHP İlçe Başkanı Ümit Kanyılmaz, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve üreticiler katıldı.

“Kırsala Yatırımımız 120 Milyondan 150 Milyon Liraya Yükseldi”

Törende konuşan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamlarını ileterek, konuşmasına başladı. Öztozlu, “Kurulduğu günden bugüne bütçesinden kırsal kalkınmaya en fazla pay ayıran Büyükşehirlerin başında yer alıyoruz. Bununla mutluyuz, gururluyuz. 2023 yılında toplam 122 milyon liralık rekor bir bütçeyi kırsal kalkınmaya ayırdık. Daha yıl bitmeden ilave gelen projelerle birlikte 150 milyonluk rekor bir bütçeyi kırsal kalkınmaya aktardık. Toplam 38 farklı kalemde proje ürettik. Çiftçimizin, ziraatın, hayvancılığın yanında olduk, üretimin ve üreticinin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bizim düsturumuz Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi ‘Köylü Milletin Efendisidir’. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatları ile çiftçinin yanında olmaktan mutluyuz, gururluyuz. Demirci ilçesinde de birçok dağıtım töreninde bir araya geldik, kasa, kelter, file dağıtımında bulunduk. Bugün de fidan dağıtımında birlikteyiz. Demirci ilçemiz, bizim pozitif ayrımcılık yaptığımız ilçelerin başında yer alıyor. Kırsal kalkınmayla ilgili desteklemelerden her zaman aslan payını alan ilçelerin başında geliyor. Bunun da en somut örneği toplam 17 ilçede 116 bin adet fidan dağıtıyoruz. Bu desteğimizden toplam 324 üreticimiz yararlanacak, bu da somut olarak ne kadar büyük bir destek olduğunu gösteriyor. Önümüzdeki günlerde ayın 12’sine kadar başvuruları devam ediyor, gübre dağıtımında bulunacağız. Ben buradan tekrar hatırlatıyorum. Geçen sene bin ton gübre dağıttık, bu sene de gelen talepler üzerine en az 1000-1300 ton gübre dağıtımını Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatları ile hedefliyoruz. Arıcılarımıza kovan desteğimiz de devam edecek. İl genelinde 144 tarım makinesi verdik, bu makinelerden Demirci ilçesine de verildi. Biz Büyükşehir olarak Demirci, Gördes, Selendi, Kula, Köprübaşı olarak kırsal ilçelerimize pozitif ayrımcılık yapmaktan mutluyuz. Gübre dağıtımında da ovalarımızdaki 30 dönüm şartını Demirci, Gördes, Selendi gibi ilçelerimizde 50 dönüme çıkarttık. Bu da olması gerekiyordu. Başkanımızın talimatıyla Demirci ilçesindeki gübre desteğini 30 dönüm değil 50 dönüm olarak netleştirdik. Ürününüz bol, kazancınız bereketli olsun, fidanlarınız hayırlı olsun” dedi.

Fidanlar Üreticilere Teslim Edildi

Yapılan konuşmanın ardından fidan dağıtım törenine katılan protokol üyeleri tarafından üreticilere meyve fidanları teslim edildi. Yapılan törende 22 bin 860 adet Zeytin, 720 adet İncir, 4 bin 680 adet Ceviz ve 900 adet Trabzon Hurması 324 üreticiye teslim edildi. Fidanlarını alan üreticiler yapılan destekten dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve ekibine teşekkürlerini iletti.

Köprübaşılı Üreticiler de Fidanlarını Teslim Aldı

Demirci ilçesinde yapılan törenin ardından Köprübaşı ilçesinde düzenlenen törenle fidan dağıtımı devam etti. Köprübaşı ilçesindeki 47 üreticiye 4 bin 140 adet zeytin, 90 adet İncir olmak üzere toplamda 4 bin 230 adet fidan törene katılan protokol üyeleri tarafından teslim edildi.

Kaynak: Haber Merkezi