Bülent Arınç, siyaset dünyasının karizmasıdır. Arınç, Manisa'ya geldiğinde, Doğan Haber Ajansı Temsilcisi Mehmet Hakkı Özbayır'ın deyimi ile "Arınç gelince haber sıkıntısı ortadan kalkıyor". Doğru söze ne denir?
Bülent Arınç sevdiklerini sever, sevmediklerini de kenara koyar. Arınç, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'i ezelden sever. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü de Manisaspor Başkanlığı'ndan beri takdir eder. Ergün için bugüne kadar olumsuz bir sözüne şahit olmadım. Yerel seçimler öncesi Ömer Faruk Çelik Belediye Başkanı Adayı olmayı düşündüğünde doğruca Bülent Arınç adresinin yolunu tuttu. Bu yolculukta ben de vardım. Başka kimler vardı? Nizamettin Etyemez, Can Mercül, Ahmet Songüler. İstanbul'a gittik, hastanelerin törenine, Bülent Arınç da İstanbul'da. Tören bitti, Ömer Faruk Çelik ile yola koyulduk. Tam hatırlamıyorum, ya Sarıyer, ya da Beşiktaş'ta sahile yakın bir yerde durduk. Ömer Faruk Çelik Arınç'la yemekli buluşmasına gitti. Biz de sahilde bir restoranda oturduk, yemeklerimizi yedik, çay-kahvemizi içtik. Bir hayli zaman geçti. Bekliyoruz Ömer Faruk Çelik'i, ne olup bittiğini öğrenmek için. Arınç ile Çelik'in görüşmesi 4 saatten fazla sürdü, görüşme bitince Çelik geldi, "Her şey yolunda" dedi. Görüşmenin içeriğini sormadık. Mesajı almıştık. Bülent Arınç, Ömer Faruk Çelik'in Belediye Başkan adaylığına vize vermişti.
ÇELİK'İN GELECEĞİ AK PARTİ'DE AÇIK
Hafta sonunda Adnan Menderes Mahallesi'nde Şehzadeler Belediyesi tarafından yaptırılan spor tesislerinin açılışını da Bülent Arınç yaptı. Tesisleri beğendiğini ifade ederek Ömer Faruk Çelik'e övgüler yağdırdı. Arınç, "Şehzadeler Belediyesi iyi çalışıyor. Başkalarını bana sormayın, Şehzadeler 10 üzerinden 10 alıyor. İşte eser ortada, eserin sahibi Ömer Faruk Çelik burada. Daha üç buçuk yıl var, neler yapacak, neler?" diyerek Başkan Çelik'in gelecekte Manisa'da AK Parti'de önünün açık olduğunu işaret etti.
ARINÇ, DOĞRU BİLDİĞİNİ SÖYLER
Bülent Arınç sporu sever, geçmişte Cengiz Ergün'ün başkanlığındaki Manisaspor'un maçlarını kaçırmazdı. Koyu bir Beşiktaşlıdır. Eskişehir'de, Vali Celalettin Güvenç'in zamanında gerçekleşen bir toplantıda, Anemon Otel'de Beşiktaş'ın maçını beni yanına oturtarak izlemişti. Açılışını yaptığı spor tesislerinde ayağını futbol topuna değdirdiğini gördüm. Arınç, Erdoğan yasaklı iken Başbakan da olurdu. Siyasi gücü vardı. O, kardeşi Abdullah Gül'ü tercih etti. Kendisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı oldu. Bu dönem aday olmadı diye Bülent Arınç'ın siyasetteki gücü silinip atılamaz. Arınç dobra dobra konuşur, lafın nereye gideceğine bakmaz, kendine göre doğru bildiğinden şaşmaz. Son gelişinde yaptığı açıklamalarında da bunu gördük.