Bizim Olay Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Ertan Korkmaz ve Yazı İşleri Müdürü Esra Kale çalışanların özel günlerine ayrı bir önem verirler. Esra Kale ara sıra telefon eder, “Başkanım bugün gazeteye gelecek misiniz?” diye sorar. Ben de “Hayrola Esra birşey mi var?” diye cevap veririm. Esra “Başkanım yaş günü kutlayacağız” der. Benim ne cevap vereceğimi bildiği halde beni ikna eder, tıpış tıpış gazeteye gider çalışan gazeteci elemanlarımızın yaş günü pastasını birlikte keseriz. 

Geçen Perşembe günü İzmir’den gelen duayen gazeteciler ile Büyükşehir belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü ziyarete gittik. Başkan Ergün ile oturduk. Çayını içtik. Tugay komutanımızın giriş yaptığını öğrenince belediyeden ayrıldık. Ege Koop. Genel Başkanı Hüseyin Aslan benim hocam duayen gazeteci Öcal Uluç’u gazetem Olay’a getirdim. Yıllar önce Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği yarışmada Öcal Uluç jüri üyesiydi. Esra Kale de bu yarışmaya iki eseri ile katılmıştı. Jürinin incelemesi sırasında Öcal Uluç bana dönerek “Manisa’da böyle güzel röportaj yapan gazeteci kim?” diye sordu. Ben de “Gündem Gazetesi’nden Esra Kale” dedim. Öcal Uluç “Bravo” dedi. Esra Kale bizim Olay’ın Yazı İşleri Müdürü olarak Öcal Uluç’u karşılıyordu. Oturduk gazetemizi incelerken Öcal abi Hüseyin Aslan’a “Benim nargile vaktim geldi. Ayn-ı Ali’ye gidelim” deyince Esra Kale hemen “Öcal abi bugün başkanımızın doğum günü. Pastayı beraber keselim olur mu” dedi. Esra’ya şöyle bir baktım. “Kızma Başkanım” dedi. Meğerse herşey hazırmış. Bir anda kendimi doğum günü partisinde buldum. Hediyeler almışlar, Öcal abi, Esra hanımın aldığı atkıyı taktı. Oğlum Gökhan da hediyesini verdi. Bu yaşta yaş günü mü olur diyerek mumları söndürdük. Pastayı kestik. Öcal abi ikram etti. Böylece yeni yıla yeni yaşımızla girmiş olduk. 

  

BİR DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZ KUTLAMA DA DOSTLARDAN 

Aynı gün İstanbul’dan gelen ekonomist Hikmet Oray ile Osman Talu ve Hayrullah Solmaz’la yemek programımız vardı. Dürümcü Mehmet geldi. Beni gazeteden aldı. Bıyık’a gittik. “Olmazsa olmaz Hayrullah Solmaz’da geldi. Hep beraber Alsancak’ta bir restorana götürdü Hayrullah Solmaz. Mekan güzeldi, fasıl vardı. Hep birlikte sohbet ettik. Güzel bir geceyi noktalarken “İyi ki doğdun Ertuğrul” nidaları arasında masaya pasta geliverdi. Hep beraber pastayı kestik. Bir günde iki kutlama yapmıştık 69 yaşında. Hayrullah Solmaz’a teşekkür ettim. Dostlar da benim yaş günümü hatırlamışlar. Neyse Pazartesi günü Dürümcü Mehmet’le Büyükşehir belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Basın Danışmanı Cihad Taysi’nin yanına gittik. Konuşurken Muzaffer hoca elinde çiçekle geldi. Cihad’a “Yaş günün kutlu olsun” dedi. Haberimin yokluğuna üzüldüm. Kuru kuru Cihad Taysi’yi kutladık. Vallahi kaç yaşına girdiğini sormadım. Herhalde 40’ına girdi diyorum.