Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ev kadınlarına yönelik önemli adımlar atacaklarını duyurdu! Bağ-Kur prim gün sayısını düşürme ve esnafa erken emeklilik imkanları da geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalarda, ev kadınlarına yönelik prim desteği ve Bağ-Kur prim gün sayısının düşürülmesine ilişkin çalışmaların devam ettiğini açıkladı.
Işıkhan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Ev Kadınlarına Prim Desteği

Bakan Işıkhan, ev kadınları için başlatılan 3'te 1 prim desteği çalışmalarının başladığını belirtti. İsteğe bağlı sigorta kapsamında bir sistem kurulacağını vurgulayan Bakan, Cumhurbaşkanı'nın talimatını yerine getireceklerini ve bu konuda sapma olmayacağını ifade etti.


Bakan Işıkhan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

EYT Emekli Sayısı 2 Milyon

Şu anda EYT’den emekli olan emeklilerimizin sayısı 2 milyon, şu anda 16 milyon emeklimiz var. EYT kapsamında emekli olup çalışmak isteyen VE 30 gün içerisinde özel sektöre dönen çalışanlarımıza destek veriyoruz.

Lokanta ve kafelerde yeni dönem! Lokanta ve kafelerde yeni dönem!

Asgari Ücrette 2 TL Tartışması

17 bin 2 TL olan asgari ücretin sonundaki 2 TL’nin çalışanları üst vergi dilimine daha erken taşıdığı iddia edildi. kesinlikle öyle değil, tamamen gerçek dışı bir iddia.

Asgari ücret belirlenirken, günlük ve brüt olarak belirlenmekte. Biz net olarak ifade ediyoruz ama brüt olarak belirleniyor. Saatlik ve aylık tutarlar da buna göre hesaplanıyor. Tamamen teknik bir şey. Asgari Ücret Tespit Komisyonunun yaptığı bir düzenleme. Şimdi buna göre de 2024 yılı brüt asgari ücretin aylık tutarı brüt olarak 20 bin 2 lira 50 kuruş olarak belirlendi. Saatlik tutarı da 88 lira 90 kuruş olarak belirlenmiş. Kesintilerin ardından da net asgari ücret tutarı da 17 bin 2 lira 12 kuruş olarak belirleniyor. Biz de bu rakamı ifade ettik..

Kaynak: Haber Merkezi