31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde AK Parti'nin Eskişehir ilçe belediye başkan adaylarını tanıttığı toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'in önemine vurgu yaparak, 31 Mart'ın eser ve hizmet belediyeciliğinin yükselişinin sembolü olacağını belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin ve şehirlerinin geleceği için vakit kaybedecek zamanın olmadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde yarışacak AK Parti Eskişehir ilçe belediye başkan adaylarının tanıtımı için Şehit Anıl Gül Spor Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuştu.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu'nun ardından ilçelerdeki adayları açıklayacaklarını belirten Erdoğan, AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak Eskişehir'de, büyükşehir ve ilçeleriyle destan yazacakları bir seçim geçirileceğine inandığını, Eskişehir'in 31 Mart'ta tercihini gerçek belediyecilikten yana kullanacağına şüphe duymadığını söyledi.

Muhalefet Türkiye'ye Vakit Kaybettiriyor

Türkiye'ye ve şehirlere vakit kaybettiren, kaynak ve enerji israfı ettiren şov, ajans, ideolojik dayatma, milletin ortak değerlerinin istismarı siyasetinin artık sonuna gelindiğini ifade eden Erdoğan, 31 Mart'ın, eser ve hizmet belediyeciliğinin yükselişinin sembolü olacağını, kuruluşun ve kurtuluşun şehri Eskişehir'in de Türkiye Yüzyılı belediyeciliğinin öncülüğünü yapacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan 30 yıl önce belediyelerde elde ettiği başarılarla milletin gönlüne girmiş bir kadro olarak önümüzdeki seçimlerde bir kez daha aynı yolda 'Bismillah' diyeceğiz. Eskişehir'in manevi muhafızı Yunus Emre'nin dediği gibi 'Biz sevdik aşık olduk, sevildik maşuk olduk. Her dem yeniden doğarız, bizden kim usanası.' Biz milletimize aşığız." diye konuştu.

Ülkeye hizmet etmek, şehirlere eser kazandırmak için sürekli kendilerini, kadroları, vizyonlarını, projelerini yenileyerek, daha ileriye götürerek yollarına devam ettiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eskişehir'e hızlı treni kim getirdi? Eskişehir'in bütün yollarıyla ilgili atılan adımlarda kimin imzası var? Otoyollar, otobanlar kiminle inşa edildi? Alt yapısıyla üst yapısıyla kim bunları yaptı, AK Parti. Bundan sonra, bir tarafı maalesef çorak ama bir tarafında da inşallah hem merkezi yönetim hem belediye el ele verdiği zaman Eskişehirimiz yeniden ihya olur ayağa kalkar." dedi.

AK Parti Sandıktan Birinci Çıkmak İstiyor

AK Parti olarak kuruldukları günden bugüne kadar 17 defa millet tarafından sandıkta imtihana tabi tutulduklarını, hepsinden alınlarının akıyla çıktıklarını söyleyen Erdoğan, bu seçimde de hedeflerinin sandıktan birinci çıkmak olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şöyle devam etti:

"Dünyada ve bölgemizde öylesine kritik gelişmeler yaşanıyor ki ülkemizin de şehirlerimizin de kaybedecek bırakınız beş yılı, tek bir günü bile yoktur. Kaybettiğimiz her anın sadece kendimize değil, asıl evlatlarımızın geleceğine yüklenen devasa maliyetleri olacağını biliyoruz. Türkiye'ye bu kötülüğü Cumhuriyet boyunca defalarca yaptılar. Tek parti devrinde ülkeyi içe kapatarak bu kötülüğü yaptılar. Ardı ardına yaşadığımız darbelerle ülkeyi gerileterek bu kötülüğü yaptılar. Siyasi istikrarsızlık, sosyal ve ideolojik gerilim, ekonomik kriz, kısır döngüleriyle bu kötülüğü yaptılar. Terör örgütlerini başımıza musallat ederek, sınırlarımız boyunca sürekli bizi rahatsız ederek bu kötülüğü yaptılar. Emin olun bugün de fırsat bulsalar tüm bu felaketler zincirini yeniden boynumuza dolayacaklar. Hükümete geldiğimizden beri ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma atılımları yanında işte bu hain tuzaklarla da mücadele ettik. Sadece son 10 yılda yaşadıklarımızdan bir tanesi başka bir ülkenin başına gelse emin olun yerle yeksan olmuştu."

Özel Manisa’da açıkladı: Belediyelerde tasarruf tedbirleri yayınlayacağız Özel Manisa’da açıkladı: Belediyelerde tasarruf tedbirleri yayınlayacağız

Kaynak: AA