Türk siyasetinde AK Parti tarih yazıyor. 146 gün sonra 7 Haziran tarihinde milletin ikazını iyi okuyan, seçmenin mesajını iyi algılayan AK Parti, 1 Kasım gecesi muhteşem bir dönüş yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na milletimiz, "Bu ülkeyi ancak sizler yönetirsiniz" diye teveccüh gösterdi. 2011 seçimlerinde verdiği oyları tekrar hak ettiğine karar verdi. Türkiye'nin kaderini yüzde 50'ye varan oyla çizmesi, istikrarın korunması amacıyla AK Parti'ye güven tazeledi. Kabus sona erdi. Bu seçimi yaptırmamak için ülkemizde ve dünyada oynanan oyunları ‘Osmanlı Tokatı' ile bozdu. Bir Genel Başkan olarak da Ahmet Davutoğlu rüştünü ispat etti. Davutoğlu, bu seçimlerde başarısız olmasını dört gözle bekleyenlere de avuçlarını yalattı.
MİLLET, "BUNLARDAN KÖY OLMAZ" DEDİ
Bu millet kimin ne olduğunu çok iyi biliyor. İkazını zamanı gelince yapmasını da biliyor, sevmesini de. "Yumuşak huylu atın çiftesi pek olur" derlerdi, oldu da. Millet, 146 günde gelişen olayları, muhalefet partilerinin tutumunu bütün çıplaklığı ile gözlemledi ve dedi ki; "Bunlardan ne köy olur, ne kasaba". Milletin bağrından çıkan Kasımpaşalı ile Mevlana kentinin güzel hocasına, "13 yıldır süren yönetiminizden memnunuz" dedi ve tek başına ülkeyi yönetme mührünü seve seve teslim etti.
KARIŞIKLIK YARATANLARA DERS VERDİ
Ülkeyi karıştırmak, milletin arasına nifak tohumları ekmek, kaos ortamından yararlanmak isteyenlere de büyük bir ders verdi. Bundan sonra ülkeyi aydınlık günler bekliyor. Sorunlar güçlü AK Parti iktidarı ile çözülecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Milletin sandıkta verdiği dersi muhalefet iyi değerlendirsin. Yalnız onlar mı? Kendilerini milletin üzerinde gören sözde aydınlar, laf salatası ile ortalığı karıştıranlar, demokrasinin ne demek olduğunu bir daha gözden geçirsinler.
ÖZDAĞ, SPİL'E BAYRAĞI DİKTİ
AK Parti Manisa'da, Demokrat Parti, Adalet Partisi ve Anavatan Partisi gibi, merkez sağın bütün oylarını tekrar bünyesinde toplamayı bildi, 9 Milletvekilliğinden 5'ini elde etti. Yurt dışından gelen oyların dağılımı hiçbir seçim bölgesinde değişiklik yaratmazken, Manisa'da AK Parti'ye milli piyangodan büyük ikramiye çıktı. İsmail Bilen'i de parlamentoya gönderdi. Dünkü yazımda, "Sandıkların tamamının açılmasından sonra MHP 2 Milletvekilliğini korursa, bu Allah'ın lütfu olur" demiştim. Görülen köy kılavuz istemedi.
Manisa'nın bağrından çıkan AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Teşkilatı ile gece gündüz demeden çalıştı. Sinerjisi ile merkez sağda oy veren seçmenin tekrar AK Parti'ye dönmesini sağladı. Tek başına mı? ‘Bir elin nesi var, iki elin sesi var' misali, Teşkilatı ve Milletvekili adaylarıyla koordineli çalışarak Manisa'yı AK Parti'nin kalesi yaptı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, milliyetçi oyları tereyağından kıl çeker gibi MHP'den aldı ve AK Parti'nin Manisa'daki başarısının altına imzasını attı. Allah var, Şehzadeler ve Yunusemre Belediye Başkanları'nın da bu başarıda emeği var. AK Parti zoru başardı. Manisa matematik hesaplarını bozdu. 2011 yılındaki yakalaması ihtimal dışı olan oyu bünyesinde topladı. Selçuk Özdağ, dediği gibi, 1 Kasım'da AK Parti bayrağını Spil'in zirvesine dikti.
İsmail Bilen'in seçilmesine sevindim. Seçim sürecinde çok çalıştı ve AK Parti'nin 5 Milletvekili çıkaracağına inandı. Azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz. AK Parti Türkiye'de olduğu gibi Manisa'da çok çalıştı, inandı, zaferi kazandı. İsmail Bilen'i de kutlarım.
HERKES MHP'NİN DÜŞÜŞÜNÜ KONUŞUYOR
Dün Manisa'da biraz dolaştım. Herkes MHP'nin 1 Milletvekiline düşmesini konuşuyordu. Kimi "Zeynel Balkız'ın ahı tuttu", kimi "Adalet yerini buldu" diyordu. Kimi de "Başkan Ergün yoksa MHP de yok, Teşkilatı da gördük" diyordu. Rahmetli Süleyman Demirel'in güzel bir sözü vardı siyasette, "Kazan da gel" derdi. Kaybedenin mazeretleri kabul olmaz. Bu seçim MHP Teşkilatı'nın da gücünü gösterdi. Başkan Cengiz Ergün yoksa, Manisa'da MHP'ye ekmek yok.
Biz söyledik, yazdık, dinleyen olmadı. Gerçekler acı biber gibidir.