Özellikle hızlı tüketilen gıdaların üretildiği ve toplu tüketim yerlerinde kullanılan kızartma yağlarına odaklanan Tarım ve Orman Bakanlığı, bu denetimlerle ilgili detayları açıkladı. Bakan Yumaklı, 7 bin 500 kontrol görevlisinin katılımıyla gerçekleştirilecek denetimlerde polar madde, asit sayısı ve kızartma yağ sıcaklığı gibi kriterlerin inceleneceğini belirtti.

Yumaklı, yazılı açıklamasında, Bakanlık olarak vatandaşların sağlıklı gıdaya erişimini sağlama misyonları kapsamında rutin denetimlere ek olarak sektörel bazlı gıda denetimleri yaptıklarını vurguladı. Halk sağlığını koruma ve güvenilir gıda tüketimini sağlama çabaları kapsamında, özellikle fast food sektöründe kullanılan yağlara odaklanan bu denetimlerin önemine değindi.

Bakan Yumaklı, denetimlerin sadece bu dönemle sınırlı kalmayacağını ve bundan sonra da devam edeceğini belirterek, tüketicilere güvenilir gıdaya erişim konusunda gereken her türlü tedbirin alındığını ifade etti. Ayrıca, olumsuz durumlarla karşılaşıldığında Alo 174 Gıda Hattı'nı aramaktan çekinilmemesi gerektiğini vurgulayarak, işletmelere ve vatandaşlara atık yağların çevreye vereceği zarara dikkat çekti ve bunların geri dönüşümünü sağlamaları konusunda hatırlatmada bulundu.

Muş semalarında insanı andıran bir cisim görüntülendi Muş semalarında insanı andıran bir cisim görüntülendi

Editör: Diyar Aslan