Resmi Gazete'de yayımlanan kararın ardından, zincir marketlerin bu önemli eksikliği gidermek adına glütensiz ürünler gibi tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklara yönelik ürünleri içeren özel reyonlar açacakları belirtildi. Çölyak hastalarını ve glüten intoleransına sahip kişileri yakından ilgilendiren bu karar, glütensiz un, ekmek ve atıştırmalık gibi ürünlerin daha geniş bir tüketici kitlesine ulaşmasına olanak tanıyacak.

THY’den iş ilanı! Kabin memuru alacak! THY’den iş ilanı! Kabin memuru alacak!

Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, Çölyak Vakfı'nın yürüttüğü görüşmelerin ardından gelen yeni yönetmeliği memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Demir, bu kararın çölyak hastaları ve glütensiz beslenmeyi tercih edenler için önemli bir gelişme olduğunu vurgulayarak, tüketicinin ihtiyaçlarına odaklanan bir adım atıldığını belirtti. Ayrıca, Sinangil Gluten Yok markasıyla iş birliği yaparak glütensiz ürünleri tüketicilerle buluşturduklarını ekledi.

Çölyak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elif Bal Beşikçi de Ticaret Bakanlığı yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde büyük zincir marketlerde glütensiz ürün bulunmadığını ve çölyak hastalarının bu ürünlere ulaşmakta zorluk yaşadığını ilettiklerini belirtti. Beşikçi, yeni yönetmeliğin resmi gazetede duyurulmasının memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, zincir marketlerde glütensiz ürünlere erişimi kolaylaştırmak adına çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını söyledi.

Editör: Diyar Aslan