Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ocak ayında beklenen yaşlı ve engelli aylığı ödemelerinin gerçekleştirildiğini açıkladı. Binlerce ihtiyaç sahibini ilgilendiren bu haberle birlikte aylık farklarının yatırılacağı tarih de belirlendi. Fark ve fiyat belli oldu.

Yaşlı ve Engelli Aylıklarında Ne Kadar Ödeme Yapıldı?

Bakan Göktaş, yazılı açıklamasında, ocak ayında toplamda 3,2 milyar lira yaşlı ve engelli aylığının hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldığını duyurdu. Bu kapsamda yaklaşık 1,8 milyar lira tutarında yaşlı aylığı ve 1,4 milyar lira civarında engelli aylığının ödendiğini belirtti. Göktaş, yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programlarının devam ettiğini vurgulayarak, "Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız." ifadesini kullandı.

2024 Yaşlı ve Engelli Aylıkları Zam Farkı Ne Zaman Yatacak?

Öte yandan, yaşlı ve engelli aylıklarında ocak ayı farklarının ne zaman yatırılacağına dair açıklamada bulunan Bakan Göktaş, "Vatandaşlarımızın herhangi bir hak kaybı yaşamaması için ocak ayı farklarını, şubat ayı dönem ödemesiyle hesaplara yatıracağız." şeklinde konuştu.

2024 Engelli Aylıkları Ne Kadar? Engel Oranlarına Göre Aylık Ücretler

2024 yılında engelli maaşlarına ilişkin bilgileri de paylaşan Göktaş, engel oranı yüzde 40-69 arası olanlara 2 bin 797.81 lira, yüzde 70 ve üzerinde olanlara 4 bin 196.70 lira, 18 yaş altı engellilere ise 2 bin 797.81 lira ödeme yapılacağını belirtti. Engelli maaşlarının yılda iki kez zamlandığını ifade eden Bakan Göktaş, Temmuz-Aralık ayında yeni güncellemenin yapılacağını bildirdi.

Banka kartı ve kredi kartı kullananlar dikkat! 1 Temmuz’da değişiyor! Banka kartı ve kredi kartı kullananlar dikkat! 1 Temmuz’da değişiyor!

Kaynak: Haber Merkezi