Glasgow Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen bir çalışmada, yüz şekillerinin algıları nasıl etkilediği ortaya kondu.

Yapılan araştırmada, dar yüzlü ve açık ten rengine sahip kişilerin genellikle zengin olarak algılandığı sonucuna varıldı.

Zenginlik Göstergeleri:

Dar yüzlü ve açık ten rengine sahip olmak zenginlik algısını artırabilir. Kalkık kaşlar ve birbirine yakın gözler de zenginlik göstergeleri olarak değerlendiriliyor. Glasgow Üniversitesi bilim insanlarına göre, bu yüz özelliklerine sahip kişiler genellikle daha sıcakkanlı ve güvenilir olarak algılanabilirler.

Yoksulluk Göstergeleri:

Daha geniş ve düz yüz hatlarına sahip kişilerin ise genellikle yoksul olarak algılandığı belirtiliyor. Soğuk bir ten rengi de yoksulluk göstergeleri arasında yer alıyor.

Bu araştırmanın ilginç bir yanı, Meta CEO'su Mark Zuckerberg ve Amazon CEO'su Jeff Bezos'un, araştırmada belirtilen zenginlik ve sıcakkanlık göstergelerine sahip olmalarıdır. Zuckerberg'ün dar bir yüzü, Bezos'un ise sıcak ve canlı bir ten rengine sahip olması, bu bulguların bazı önde gelen iş dünyası figürlerine de uygulanabilirliğini gösteriyor.

Kaynak: Haber Merkezi