Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel Meclis’teki partisinin grup toplantısının ardından açıklama yaptı. Özel’in gündeminde, CHP’deki belediyelerde yaşandığı iddia edilen akraba atamalarına ilişkin sorular vardı.

İYİ Parti’de istifalar sürüyor İYİ Parti’de istifalar sürüyor

CHP’li belediyelerde bir tane bile akraba atamasının olmadığını savunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, buna karşın AK Partili milletvekillerinin Manisa’daki belediyelerde bankamatik memuru olduğunu öne sürdü.

Özel, şu ifadeleri kullandı:

“CHP belediyelerine genelge gitti. Genelgenin baş takipçisi Genel Başkan Özgür Özel. Balıkesir’de ilk duyduk daha atama imzalanmadan. Başkan dedi ki: ‘Altı yıldır danışmanlığımı yapıyor.’ ‘Olsun milletvekili yakınıysa olmayacak dedik’ olmadı. Daha sonra Kırşehir’de söylendi. İkisi de 25 yıldır devlet memuru. Altı yıldır o görevde. Bacanak falan değil. Adana Yüreğir’deki atamalar gerçekleşmedi. CHP’li belediyelerde bir tane eş dost ataması yoktur. Bütün bu yalanlara karşı bu özgüvenle mücadele ettik. Ama AKP’nin belediyelerinde binlerce akraba atamaları yıllardır devam ediyor. Şunu araştırsınlar. Manisa milletvekillerinin danışmanları 10 yıldır Yunusemre Belediyesi’nde danışman mıymış değil miymiş? AKP Manisa milletvekilinin danışmanı Yunus Emre Belediyesi’nde bankamatik memuru mu değil miymiş. Bunu haber yapamadan bu gerçeği araştırmadan tutup da yapılmamış atamayı yaptın diye söyleyenler şimdi gidecek AKP milletvekillerinin hangilerinin belediyelerde. O açıklamazsa biz açıklayacağız. CHP’de bir tane akraba ataması kalmadı. 25 yıldır o belediyede çalışan 6 yıldır o belediyede memuriyet yapanların kişisel ahlaklarına bu lekeyi sürmeye çalıştınız.”

Muhabir: Onur YILMAZ