Altın ve gümüş piyasalarını başarıyla öngören analist Fatih Tonguç, yatırımcılara önemli bir değerlendirme sundu. Aylar önce ons altının 2 bin dolar seviyesine geleceğini doğru tahmin eden Tonguç, bu kez hangisinin daha iyi bir yatırım olduğunu açıkladı.

Altın Almak İçin Doğru Zaman Mı?

Tonguç, altının güvenli liman özelliğini koruduğunu ve küresel merkez bankalarının altın topladığını belirtti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) son alımlarının da dikkat çektiğini ifade eden Tonguç, Amerikan tahvillerinin bile altından daha volatil hale geldiğini söyledi. Altının küresel ekonomik belirsizlikler karşısında güvenli bir yatırım olarak öne çıkmaya devam ettiğini vurgulayan Tonguç, altın madenciliği sektöründe de büyük kazançlar elde edilebileceğini belirtti. Altın fiyatlarının direnç seviyelerini aşması durumunda daha da yükselebileceğini öngördü.

Gümüş Yatırımı Yapılır Mı?

Son dönemde gümüşün müthiş bir yükseliş yaşadığını belirten Tonguç, bu hafta gümüşün 11 yılın zirvesine çıktığını söyledi. Hindistan başta olmak üzere bazı merkez bankalarının gümüş alımlarının bu yükselişte etkili olduğunu vurguladı. Gümüşün altınla paralel bir hareket sergilediğini ve değerli metaller arasında en fazla kazanan olduğunu ifade etti.

Kadın ve genç besicilere ekstra destek geliyor! Kadın ve genç besicilere ekstra destek geliyor!

Tonguç, bakırın da iyi bir performans sergilediğini ve 11 yılın zirvesine ulaştığını belirtti. Özellikle yapay zeka ve altyapı yatırımlarıyla ilgili bakıra olan talebin artacağını, elektrik tüketiminin artışıyla birlikte bakırın değer kazanmaya devam edebileceğini söyledi.

NOT: YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR

Kaynak: Haber Merkezi