Gelen yüksek faturalar sebebiyle vatandaşın bütçesi sarsılıyor. Aslında ev ekonominizi dengede tutabilmeniz için bazı yöntemler mevcut. İşte elektrik faturanızı düşürecek yöntemler...

SAATLERİ KONTROL EDİN!

Elektrik faturalarında iki tarife bulunuyor. Bunlardan biri tek zamanlı diğeri ise çok zamanlı tarife olarak geçiyor. Gelen yeni mdüzenleme ile 3 farklı zaman diliminde daha uygun ücretlendiriliyorsunuz. İlk zaman dilimi 06.00 - 17.00 iken, ikincisi 17.00- 22.00 puant dönemi olarak geçiyor. Son olarak ise, 22.00 - 06.00 gece dönemi oluyor.

BULAŞIK VE ÇAMAŞIR MAKİNESİ KULLANIMINA DİKKAT EDİN!

Özellikle bulaşık ve çamaşır makinesini sık kullanıyorsanız, faturalarınızı gece dönemine kaydırmak oldukça mantıklı bir yöntem. Böylelikle daha ucuz tarifeden ücretlendiriliyorsunuz. Tercih ettiğiniz zaman diliminde çalıştırdığınız beyaz eşyalarınız elektrik faturanızı daha az etkiliyor.

BUZDOLABI AYARINIZI DEĞİŞTİRİN!

Dolabınızın çalışma sıcaklığı 4-5 derece ayarında olmalı. Derin dondurucu kısmı ise -18 derece de kalmalı.

KALAN YEMEKLERİN SOĞUMASINI BEKLEYİN!

Artan yemeklerinizi buzdolabına koymak için sıcaklığın geçmesini bekleyin. Çünkü dolaba sıcak koyulan yemekler buzdolabı ısısını değiştiriyor ve bu da ekstra elektrik tüketimine sebep oluyor.

FİŞLERİ PRİZDEN ÇIKARIN!

Fişleri çoğumuz prizden çıkarmıyoruz çünkü hazırda bulunmasını seviyoruz. Fakat fiş prizdeyken elektrik kullanımı devam ediyor. Eğer fiş çıkarıp takmak zor geliyorsa piyasada bulunan tasarruflu prizlerden alabilirsiniz.

FIRINLARA DİKKAT!

Fırında yemek yaptığınız zaman yemeği kontrol etmek için asla kapak açmayın. Açtığınız her kapak hamlesi fırın içerisindeki ısıyı değiştirecek ve fırın kendi ısısını yerine getirebilmek için tekrar yüklü elektrik harcayacak.

KAPILAR KAPALI OLMALI

Kullanmadığınız odalardaki radyatörleri kapayın ve diğer odalardan soğuk ya da sıcak gelmemesi ve bulunduğunuz yerin ısısını kaybetmemesi için kapıları da kapayın. HABER MERKEZİ

Editör: Onur Yılmaz