2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları, Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde bulunan Gediz Anadolu Lisesi’nde büyük sevinç yarattı. Okul öğrencisi Ayşe Zehra Tekin, Türkiye çapında ilk 5’e girerek hem okulunun hem de Manisa’nın gururu oldu.
YKS 2025 sonuçlarına göre Ayşe Zehra Tekin, Söz puan türünde Türkiye 5’incisi, Y-Söz puan türünde ise Türkiye 4’üncüsü oldu. Tekin’in yanı sıra Ahmet Dizemen, YKS-EA Türkiye 417’ncisi ve Y-EA 451’incisi; Taha Bartu Ahmet ise EA Türkiye 485’incisi ve Y-EA 528’incisi olarak önemli başarılar elde etti.
Okul Müdürü Coşkun Okumuş, “2025 YKS’de ilk 1000’de 6 derece elde eden öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Gediz Anadolu Lisesi olarak gururluyuz” diye konuştu.
“İstikrar ve ekip çalışması başarının anahtarı”
Dereceye giren öğrencilerden Ayşe Zehra Tekin, başarısının sırrını istikrarlı çalışmaya bağlayarak, “Allah’ın lütfuyla, ailemin dualarıyla, öğretmenlerimin desteğiyle bu başarı nasip oldu. Özellikle derslerde öğretmenlerimi dinlemek bana çok katkı sağladı” dedi.
İlahiyat ve tarih alanlarında akademisyen olmak istediğini belirten Tekin, “Hedefim başından beri İlahiyat Fakültesi okumaktı. LGS’de Manisa Fen Lisesi’ne puanım yetiyordu, ama sosyal bilimler alanında ilerlemek için Gediz Anadolu Lisesi’ni seçtim. Elhamdülillah, bu tercihimden dolayı mutluyum” ifadelerini kullandı.