Başıboş sokak köpeği sorunu Türkiye'nin gündeminden düşmüyor. Bu konuyla ilgili olarak AK Parti harekete geçti ve Meclis'te grubu bulunan partilerle bir araya gelerek ortak bir karar alınması için çalışma yapacak. Bu çalışmaların gündeme gelmesinin ardından sokak köpekleriyle ilgili çeşitli fikirler ve olaylar de öne çıkmaya başladı. Bu olaylardan birini anlatan isim ise gazeteci Yılmaz Özdil oldu.

Mahalle karıştı! Eski 'dini nikahlı' eşi ölmeden selasını okuttu Mahalle karıştı! Eski 'dini nikahlı' eşi ölmeden selasını okuttu

Yaşadığı olaylardan birisin anlatan isim ise Yılmaz Özdil oldu.

“O Tasmayı Sana Takarım”

Sokakta yürürken bir kadınla yaşadığı diyaloğu anlatan Özdil, şu ifadeleri kullandı;

Tasmasız gezen sahipli köpekler saldırıyorlar. Ben bir defasında bir hanımefendiyi uyardım. dedim ki, "Lütfen tasmasız gezdirmeyin bakın orada tabela var" dedim. 'O tasmayı sana takarım' dedi. Erkek olsa o tasmayı ona yedireyim ama kadın olduğu için boynumuz kıldan ince. Özür dilerim o halde diyoruz. Yürüyüp gidiyoruz. Böyle hayvanseverlik olur mu? Dışarıdan bakıyorsun modern görünümlü, eğitimli, zarif bir hanımefendi. Ama lütfen kuralları uyun diye uyardığımızda o tasmayı sana takarım diyecek kadar kaba ve çirkef olabiliyor. Bu bakış açısıyla bu feci soruna çözüm bulunabilir mi? 

Kaynak: Haber Merkezi