Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri etkinlikleri kapsamında daha yeşil ve temiz bir gelecek amacıyla 3 gün sürecek olan 1. Yeşil Manisa Zirvesi başladı. 3-4-5 Haziran tarihlerinde yapılacak olan zirvede sürdürülebilirlikten, karbon salınımının azalmasında, suların tasarruflu kullanılmasına kadar birçok konuya değinilecek.  

Yeşil ve temiz bir gelecek için adımlar atan çevre aşığı Manisa Tarzanı, düzenlenen Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri etkinlikleri kapsamında anılmaya devam ediliyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından daha yeşil ve temiz bir Manisa hedefiyle başlatılan 1. Yeşil Manisa Zirvesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Double Tree By Hilton’da düzenlenen zirveye Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in yanı sıra konuya paydaş kurumların temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Manisa Tarzanı’nı Andı

Manisa Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Adem Gökçe’nin yaptığı açılış konuşmasının ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek katılımcıları selamlayarak bir konuşma gerçekleştirdi. Sürdürülebilirlik Konularına Değindiler

Tarım Bakanlığı’ndan ‘peynir’ hamlesi… Taslak hazır! Tarım Bakanlığı’ndan ‘peynir’ hamlesi… Taslak hazır!

Yapılan açılış ve protokol konuşmalarının ardından Manisa’nın Yeşil Mutabakata ve İklim Değişikliğine Hazırlık Çalışmaları konulu oturuma geçildi. Moderatörlüğünü Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Sorumlusu Ural Sevener’in yaptığı oturumda Sevener katılımcılara, Manisa’nın Paris Anlaşması mutabakatına göre hazırlık çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Konuşmacılardan Aykut Yeni, Sürdürülebilirlik rakamları ve sürdürülebirliğine bakış açısı üzerine konuşmasını gerçekleştirirken, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürülebilir olması çalışmaları başlattıklarını söyledi. Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü Öğr. Üyesi Dr. Hasan Sarptaş ise Temiz enerji kaynaklarının iklim değişikliğine etkisi konusunda bilgilendirmede bulundu. Manisa Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Adem Gökçe ise Manisa’nın sürdürülebilir enerji ve iklim eylem planı konusunda katılımcılara seslendi. Gökçe, sanayi ve tarım şehri olan Manisa’da iklim değişikliğini en aza indirmek için Büyükşehir Belediyesi olarak çalışma başlattıklarını söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri etkinlikleri kapsamında açılışı yapılarak 1. Oturumu gerçekleştirilen Yeşil Manisa Zirvesi 3-4-5 Haziran tarihlerinde Double Tree By Hilton’da gerçekleştirilecek.

Kaynak: İHA