AK Parti Manisa Milletvekili Adayı Bahadır Yenişehirlioğlu, partisinin il başkanlığında basın mensuplarıyla bir araya geldi. AK Partili yöneticilerin de yer aldığı toplantıda konuşan Yenişehirlioğlu, basın mensuplarından gelen soruları da yanıtladı.

“MAKAM VE MEVKİ BEKLEMEDİM”

Türkiye’nin bir kültür mozaiği ve vazgeçilmez bir ülke olduğunu kaydeden Yenişehirlioğlu,  “O yüzden belki de birçok insan bu coğrafyaya gözünü dikmiş durumda. Hem stratejik hem sosyolojik açıdan önemli bir medeniyet havzasındayız. Makam ve mevki beklemedim. Sadece siyasi bir kimlikle karşınızda değilim, bir sanat adamı olarak da karşınızdayım. İkisini bir arada yürütmeyi istiyorum. Sanatın birleştirici yönünü biliyorum. Görsel sanatların ihya edici ama aynı zamanda imha edici de olduğunu biliyorum. Yara açan değil yara saran bir adam olmaya gayret ediyorum. Şeffaflığı, dürüstlüğü hak ve adaleti önemsiyorum. Her şeyi bildiğini iddia edenler hep uzak durdum. İstişarenin önemine inandım. Manisa’da çok değerli insanların, akıllı insanların, memleket sevdalısı insanların olduğunu biliyorum. Hayırlı hizmetlerin Ankara’ya taşınabileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

“GECEMİ GÜNDÜZÜME KATARAK ÇALIŞIYORUM”

Türk insanının, dünyadaki zulme karşı her zaman ses çıkardığını ifade eden Yenişehirlioğlu, “Türkiye’nin ve dünyanın yaşanır olması için siyaset çok önemli. Verebileceğim tek söz var, dürüstlük, namus. Hak ve adaletten şaşmamak ve hizmet isteklerinin Ankara’ya taşınması. Arkamdan insanların temiz, efendi adamdı demelerini istiyorum. Bize oy veren ve bu noktaya taşıyan insanların yüzün ak etmek istiyorum. El birliğiyle Manisamız için güzel işler yaparız. Manisa birinci sıra milletvekili adayı gösterilirseniz bir lokomotif vazifeniz de vardır. Çok çalışmanız icap eder. Ben gecemi gündüzüme katarak çalışıyorum. Vatandaşımızın benim adaylığımdan memnuniyet içinde olduğunun çok net delilleri var. Bunu sokakta, gittiğim beldelerle görüyorum” dedi.

“NEREYE GİDERSEM GİDEYİM SANATIN İNCELİĞİNİ, ZARAFETİNİ TAŞIMAYA ÇALIŞACAĞIM”

Sanatın insanları olgunlaştırdığını savunan Yenişehirlioğlu, “Ben sanatın insanın insanı mamul hale getirdiğine inanıyorum. Ormandan bir kereste kesiyoruz, dalı var, budağı var. Daha sonra sanayiye getiriyoruz, çerini çöpünü alıyoruz. Ustaların elinde doğruyoruz ve mamul haline geliyor ya rafine oluyor, estetik değer kazanıyor. Sanat da kereste gibi adamları mamul hale getiriyor. Nereye gidersem gideyim sanatın inceliğini, zarafetini taşımaya çalışacağım.” şeklinde konuştu.

“TAYYİP BEY BENİ ARAYIP ADAY OLACAKSIN DEYİNCE YAPABİLECEĞİMİZ BİR ŞEY YOKTU”

Aday olmasının sorulması üzerine konuşan Yenişehirlioğlu, “Siyaset defterini kapatmıştım, bir daha açmamak üzere. Tayyip Bey’den bir talebim olmadı. Dediler ki sana ihtiyacımız var, ben aday adayı olmadım. Beni aradılar, aday mısın diye. Yoktu çünkü gündemde böyle bir şey. Tayyip Bey beni arayıp aday olacaksın deyince yapabileceğimiz bir şey yoktu. Ben Manisalıyım, o yüzden bir tepki görmedim. Ben bu seçimlerin normal bir seçim olmadığını düşünüyorum, baştan beri bunu iddia ediyorum. Bu seçim 6’lı masa ya da 7’li masa ne derseniz deyin onunla AK Parti arasında geçen bir seçim değil bu. Kandil’dekiler Tayyip Erdoğan’ın devrilmesi için beyanat veriyorsa, PKK can düşmanı ilan ettiyse, Amerika’daki FETÖ yapılanması Erdoğan’ın devrilmesi için hala siyasi açıklamalar yapıyorsa böylesi bir dünyada benim Tayyip Erdoğan’ın yanında yer almamak gibi bir lüksüm olamazdı. Her şeyi bırakıp bütün konforumu bırakıp bu davanın içinde nefer olarak yer almak benim vazifemdi. Onuncu sıradan da aday gösterilmiş olsam aynı performansı gösterir, çalışırdım. Ben bunun bir dava olduğuna inanıyorum.” dedi.

LİSTELERDE BİR MEMNUNİYETSİZLİK VAR MI?

AK Partililerin ve Manisalıların listeye tepkili olduğu yönündeki iddiaları yanıtlayan Yenişehirlioğlu şöyle konuştu: “Ben açıkçası cumhurbaşkanımıza Türk insanının ciddi bir teveccühünün olduğunu düşünüyorum. Tek başına bir ordu gibi.  Ama bu millet şunu da görüyor aynı zamanda. Cumhurbaşkanını seçeceğiz, ancak milletvekillerine oy vermeyeceğiz dedikleri anda cumhurbaşkanın elini ayağını kesmiş olmayacaklar mı? Dolayısıyla ben bu tür lafların tevatür olduğunu, cumhurbaşkanımızı vazifesine devam ettireceklerini, mecliste de onun elini güçlü tutturacaklarını düşünüyorum. Çünkü meclisteki milletvekili sayısını düşürürlerse sevdikleri insana zarar vereceklerini biliyorlar. Hem cumhurbaşkanımıza, hem milletvekillerimize evet diyeceklerini düşünüyorum. Bizim listemiz problemli bir liste değil. Kendi içimizde problemimiz yok. Ben kendime karşı bir sıkıntı, huzursuzluk hissetmiyorum. Ben onların abileriyim. Hem yaşça büyüğüm, hem de siyaseten onlardan daha deneyimliyim. Onların da bana saygısı ve sevgisi çok net. Bir de ben birinci sıra milletvekili adayıyım. Tayyip Bey beni birinci sıradan göstererek bir mesaj da verdi. Bu mesajı da herkesin çok net aldığını görüyorum. Niye ben birinci sıradan gösterildim? Genelde öyle olur. Birinci sıradakiler lokomotiftir. Ve ‘Ben Manisa’yı sana teslim ediyorum’ mesajıdır bu. Kelime ile yazılmasa da simgesel anlamı budur. Yaş itibariyle, tanınırlık itibariyle, halk nezdindeki popülerliğim itibariyle artı değerlerim var. Yaşça da onlardan büyük olduğuma göre abi gibiyim. Birçok milletvekilimiz, MKYK üyesi, 2 dönem Meclis’te olmalarına rağmen bana söyledikleri şey, ‘Abi senin seçim zamanında biz hatırlıyor musun bayrak asıyorduk.’ Bu muhteşem bir zenginlik. Bana yaklaşımları bu. O açıdan bu sıkıntıyı hiç hissetmedim. Tayyip Bey ne düşündü de Sayın Arınç’ı İstanbul’dan değil de Manisa’dan koydu bunu bilmiyorum. Fakat gördüğüm şu, seçim mevzusuyla daha yakın tanışma imkanı buldum. Son derece prezantabl, aklı başında, sevimli ve zeki biri. Onun Meclis için bir artı değer olduğunu düşünüyorum. Bizatihi Mücahit Arınç’ın. Şahıs olarak söylüyorum. Donanımlı ve genç bir milletvekili görüyorum. Bu da beni çok mutlu etti. Ancak ondan sonraki sıradaki arkadaşların, kaygılı olup olmadıklarını bilemem. Şahsen öyle bir şey de duymadım”

Özkan ÇELİK

Editör: Nuray Bozkurt