Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, dün akşam sosyal medya hesabından “görevden affını” istediğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de açıklanan atamanın ardından yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldu. Peki, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan kimdir? Hangi görevlerde bulundu? İşte hayatı hakkında merak edilenler…

Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan kimdir?

1982 yılında Eskişehir’de doğmuştur. Dr. Karahan, 2001 yılında İstanbul Erkek Lisesi'ni tamamladı ve 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nde Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun oldu.

Kansere çare gibi... Teknoloji hayat kurtarıyor Kansere çare gibi... Teknoloji hayat kurtarıyor

2012 yılında Pennsylvania Üniversitesi’nde Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamlayan Fatih Karahan, çalışma hayatına New York Merkez Bankası'nda ekonomist olarak başladı. Fatih Karahan, 2022 yılına kadar New York Merkez Bankası'nda İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve para politikası danışmanı olarak görev aldı.

Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak görev yapan Karahan, 2022 yılında Amazon'da kıdemli ekonomist olarak çalıştı.  Karahan, Kasım 2022'de ise Amazon'da Başekonomist görevine getirildi.

28 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na atanan Karahan, 3 Şubat 2024 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı olarak göreve başladı.

Kaynak: Haber Merkezi