Türkiye’de milyonlarca çalışan tarafından yemek kartı kullanılıyor. Bu kartlar gıda sektöründe olduğu gibi belirli giyim vb. mağazalarda da kullanıma açık oluyor. Ancak alınan yeni karar ile yemek kartlarının kullanımına sınır getirildi…

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN), 2024 yılına az bir süre kala maaşlardaki ücret artışı ve yan haklar trendlerinin yer aldığı özel bir webinar hazırladı. Ücret artışları ile yan haklardaki trendlerin çalışma hayatı, çalışan ve işveren üzerindeki etkisinin ele alındığı webinarda dikkat çekici verilere rastlanıldı.

ÇOĞUNLUK TEK ZAMDAN YANA

MERCER araştırma verilerine göre, 2024 yılına dair şirketlerin yüzde 59’u yılda bir defa, yüzde 33’ü iki defa, yüzde sekizi ise üç defa ya da üzerinde ücret artışı yapmayı planlıyor. Şirketlerin yüzde 79’unun da Ocak’ta zam yapma planı olduğu aktarıldı.

Üzümün yaprağı da para! İşte bağ yaprağının fiyatı! Üzümün yaprağı da para! İşte bağ yaprağının fiyatı!

YEMEK KARTLARI AMACI DIŞINDA KULLANILAMAYACAK

Mehmet Koçak Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Koçak ise yaptığı konuşmada yemek kartlarıyla alışveriş konusuna da değindi. Koçak konuşmasında, “Yemek kartlarının sadece yemek için kullanılması gerekiyor. SGK, yemek kartları ile yemek harici alışveriş yapıldığı tespit edilirse işletmelere fark matrahları çıkaracak. Bunu tüm iş dünyasına duyurmuş olalım. Yeni dönemde bu konuyla ilgili bir çalışma yapılıyor. İnsanların marketten yiyecek alabilmesi mümkün ama yemek harici kalemlerde alışveriş yapılamayacağı bir düzenleme bekleniyor. Devletin gelir kaybının azaltılması açısından da faydası olacak bir uygulama olacak bu. İlgili sektöre de marketlerde yemek kartlarıyla alışverişin önünün açılması fayda sağlayacaktır” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: karar