27. Dönem İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, CNN Türk'te gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Ağıralioğlu'nun konuşmasından önce çıkanlar şöyle:

Uzunca zamandır Meclis’te milletin umudunu koruyarak konuşuyordum. Süreçle ilgili itirazlarım oldu. Hassasiyetlerimi paylaşırken böyle bir yolu tercih ettim. Bunu öngördüm. Muhalefetin milletin umudunu yönlendirmesi gerekir. Bu öngördüğümüz tabloyu en erken ve şiddetli söyledim. CHP ile siyasi beraberliğimizin, özgünlüğümüzü korumak iddiası vardı. Cumhurbaşkanlığı adaylığının belirlenmesi sürecinde bir istişareden ziyade bir dayatmanın olduğunu düşünüyorum. Kemal Bey’in adaylık hevesiyle henüz kantara çıkmamış partilerin eşit söz hakkıyla oturdukları masada bu fırsatı kullandıkları düşünüyorum. 50’ye 50’nin bir katıp yenmek değil 50’ye 50 katıp kazanalım dedik. Alırsak tüm memleketi huzurla yöneteceğiz diyelim dedik. Kazanacak aday hassasiyeti vurgulayalım dinlendirdik. Öngörülerimiz oldu, şaşırmadık.

"KILIÇDAROĞLU İKİNCİ TURDA KAZANAMAZ"

Doğru siyaset doğru stratejiyle muhalefet kazanabilirdi. Doğru stratejiyle yüzde 70 alabilirdi. Dokuz kere yenilmiş birinin onuncu maçına kimse gitmez. Kılıçdaroğlu ikinci turda kazanamaz. HÜRRİYET 

Editör: Onur Yılmaz