Bir zamanların en çok kullanılan müzik programı olan Winamp, yeni bir müzik platformuyla müzik severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Günümüzde sevilen şarkıları müzik akış platformlarından dinlemenin yaygınlaşmasıyla birlikte, Winamp gibi bilgisayara indirip çalmaya odaklanan programlar eski popülaritesini kaybetmişti. Ancak, Winamp'ın sahibi olan Llama Group, yeni platformla birlikte müzik severleri tekrar cezbetmeyi ve sanatçıları desteklemeyi amaçlıyor.

Manisa’da bir köyün ilçeye dönüş serüveni Manisa’da bir köyün ilçeye dönüş serüveni

1 Temmuz 2024'te piyasaya sürülmesi planlanan bu yeni platform, sanatçıları merkeze alan ve onlara özgün gelir modelleri sunmayı hedefliyor. Llama Group, platforma sadece 2024 yılında 50 bin sanatçıyı dahil etmeyi ve 5 yıl içinde bu sayıyı 1 milyona ulaştırmayı hedefliyor. Yeni platformda sanatçıları özel teklifler, NFT'ler ve ürünler aracılığıyla desteklemeyi amaçlayan Winamp, müzikten para kazanma için farklı seçenekler sunacak.

Winamp ürün grubu, Winamp for Creators (Sanatçılar için), Winamp Collaborator (İş birliği ve içerik ortakları için) ve Winamp Player (Kesintisiz müzik dinleme deneyimi için) olmak üzere üç ana başlık altında toplanacak. Bu hamle, Winamp'ın müzik dünyasındaki yeniden yükselişine işaret ediyor ve kullanıcıların ve sanatçıların beklentilerini karşılamak için özgün bir yaklaşım sunmayı hedefliyor. 

Kaynak: Haber Merkezi