WhatsApp son zamanlarda yaptığı yeniliklere bir tane daha ekledi. Bu sefer ki yenilik, herhangi bir sebeple WhatsApp'tan gelen sesli mesajları dinleyemeyecek durumda olanları sevindirecek.

WhatsApp'ın yeni beta sürümüne "Sesli Mesaj Transkripsiyonu" eklendi. Bu özellik sayesinde uygulama, sesli mesajları otomatik olarak yazıya çevirecek. Böylelikle kullanıcı ses kaydını dinlemek istemediği zaman içeriğini okuyarak anlayacak. Söz konusu fonksiyon, kullanıcılar arası sohbetin sürdürülebilir olması açısından oldukça önemli.

YALNIZCA İNGİLİZCE SESLERİ ÇEVİREBİLİYOR

Paylaşılan ekran görüntülerinden anlaşıldığı üzere Sesli Mesaj Transkripsiyon özelliği şimdilik yalnızca İngilizce destekliyor. Türkçe ve diğer diller ise zamanla eklenecektir.

WABetaInfo'ya göre yeni özellik varsayılan olarak aktif gelecek. Ancak kullanıcı Ayarlar > Sohbetler > Sesli Mesaj Transkriptleri bölümüne giderek gönderdiği ses kayıtlarının yazıya çevrilmesini kapatabilecek

Transkripsiyon işlemi kullanıcının telefonunda kayıtlı dil paketleri aracılığıyla 'uçtan uca şifreleme' ile korunarak gerçekleştirilecek. Yani WhatsApp veya başka bir üçüncü kişi transkribe edilen ses kaydını göremeyecek ve dinleyemeyecek. Ayrıca minimum iOS 16 gerektirdiğini de belirtmekte fayda var.

Sesli Mesaj Transkripsiyonu özelliği, kullanıcıların mesaj içindeki belirli notları aramasına da olanak tanıyacak.

Bu durum, bir kullanıcı uzun bir sesli not içinde belirli bilgileri arıyorsa veya hangi sesli notun aradığı bilgiyi içerdiğini hatırlamıyorsa, arama çubuğunu kullanarak ilgili anahtar kelimeyi veya ifadeyi kolayca arayabileceği ve transkripsiyonun o metnin mesajın içinde nerede göründüğünü görebileceği anlamına geliyor.

TGRT HABER

Editör: Nuray Bozkurt