Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret adı altında faaliyet gösteren şirket, beyaz eşya sektöründe 6 yıldır tanınan bir firmayı bünyesine dahil etti.  Hisselerin tamamını satın aldığını duyuran Vestel büyük bir hamleyle dikkatleri üzerine çekti.

Vestel’den yurtdışı hamlesi

Vestel Elektronik, İsveç merkezli marka Cylinda AB'nin tüm hisselerini satın aldığını açıkladı. Şirket, Cylinda AB'nin sermayesini temsil eden 25.000 adet payın tamamını satın almak için bağlı ortaklığı Vestel Holland B.V. ile Elektroskandia Sverige AB arasında 8 Nisan 2024 tarihinde hisse alım sözleşmesi imzalandığını KAP'a bildirdi.

Vestel Elektronik, bu adımıyla uzun vadeli sürdürülebilir bir büyüme stratejisini benimsediğini ortaya koydu. Bu hareketle birlikte, Kuzey Avrupa ülkelerindeki pazar payını arttırarak daha da büyümeyi hedefliyor.

Traktör Lastik Fiyatları Ne Kadar? Goodyear, Petlas, Michelin Lastik Fiyat Listesi Traktör Lastik Fiyatları Ne Kadar? Goodyear, Petlas, Michelin Lastik Fiyat Listesi

Açıklama geldi

Vestel’den yapılan KAP açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Şirketimizin marka odaklı, stratejik global büyüme hedefi doğrultusunda, beyaz eşya alanında faaliyet gösteren, İsveç Şirketler Ticaret Sicili'ne 559450-8375 sicil numarası ile kayıtlı olan Cylinda AB'nin sermayesini temsil eden her biri 1 İsveç Kronu (SEK) nominal değerde 25.000 adet paylarının tamamının satın alımı için, İsveç Rekabet Otoritesi nezdinde gerekli yasal iznin alınması ve kapanış tarihinde, hisse alım sözleşmesinde düzenlenen esaslara göre hisse alım bedelinin uyarlanarak ödenmesi kaydıyla, %100 dolaylı bağlı ortağımız Vestel Holland B.V. ile Elektroskandia Sverige AB arasında 8 Nisan 2024 tarihinde Hisse Alım Sözleşmesi imzalanmıştır.

Kaynak: Haber Merkezi