Cumhuriyet Halk Parti’sinde yerel seçim için başvuruların bitmesine saatler kala, sürpriz bir hamle geldi. CHP’den daha önce il başkanlığı, ilçe başkanlığı gibi görevlerde bulunan, 2014 seçimlerinde Şehzadeler Belediye Başkan adayı olan, 2023 genel seçimlerinde de milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen Semih Balaban, CHP’den Yunusemre Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunu yaptı.

CHP Genel Başkanı Özel, il başkanlığını ziyaret etti CHP Genel Başkanı Özel, il başkanlığını ziyaret etti

Balaban’ın, il başkanı olduğu dönemde, daha sonraki milletvekili adaylığı sürecinde, partinin şimdiki genel başkanı olan Özgür Özel ile sorunları olduğu iddiaları sıkça konuşulmuş, son genel seçimde Balaban’ın seçilebilir bir sıradan aday gösterilmemesinin de Özgür Özel kaynaklı olduğu günlerce Manisa kamuoyunda dolaşmıştı.

Aday adaylığı başvurusuna ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Balaban, şu ifadeleri kullandı: “Hayat arkadaşım Serap Balaban ile birlikte Yunusemre ilçemizde ortak akılla yönetilen, mahallelerde halk meclisleriyle karar alınan, söz yetki ve iktidarın halkta olduğu, hiç kimsenin ötekileştirilmediği, toplumcu ve halkçı bir belediyeyi birlikte kurmak için CHP Yunusemre belediye başkan aday adaylığı başvurumuzu Yunusemre ilçe örgütümüze resmen yaptık.”

Yusuf Köseli de Aday Adayı

Öte yandan, Semih Balaban’ın milletvekili adaylığı için il başkanlığından istifa ettiği dönemde adı il başkanlığı için geçen diş hekimi Yusuf Köseli de Yunusemre’den belediye başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

Serdar Bozyaka Başvuruyu Yaptı

CHP'de Gençlik Kolları Başkanlığı görevinde de bulunan ve şu sıralar MAGİAD Başkanı olan Güngör Serdar Bozyaka da aday adaylığı için başvurusunu yapan isimler arasında yer aldı. 

Kaynak: Haber Merkezi