Vali Yaşar Karadeniz’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, 17 ilçe kaymakamı, ilçe jandarma komutanları ve ilçe emniyet müdürleri katıldı.

İlçelerde yapılan çalışmalar ve devam eden projeler,  hizmetlerin hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmesi ile farklı alanlarda verilen hizmetlerde yaşanan eksikliklerin giderilmesine ilişkin konuların görüşüldüğü toplantıda; uyuşturucu ile mücadele ve trafik denetlemelerine ilişkin değerlendirmelerde de bulunuldu.

İlçelerde gerçekleştirilen yatırımların kaymakamlar tarafından bizzat takip edilmesini isteyen Vali Karadeniz, bununla birlikte trafik kazalarını azaltmak amacıyla denetim, uygulama ve bilgilendirme faaliyetlerinin artırılmasının önemini vurguladı. Bu yıl İçişleri Bakanlığınca deprem tatbikat yılı ilan edildiğini de hatırlatan Vali Karadeniz, AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda tüm ilçelerde vatandaşların katımıyla deprem tatbikatların yapılmasını, deprem öncesi, anı ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda vatandaşların bilgilendirilmesini istedi.

Uyuşturucu ile mücadele konusunda İlimiz genelinde yapılan çalışmalarında değerlendirildiği toplantıda Vali Yaşar Karadeniz, uyuşturucu madde kullanımının özelde bireyin sağlığı, genelde ise toplumsal güvenlik açısından ciddi bir sorun olduğunu söyledi. Vali Karadeniz, son yıllarda uyuşturucu ile mücadelede önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini belirterek “İçişleri Bakanlığımız uyuşturucuyla mücadele kapsamında önemli proje ve çalışmalar yürütüyor. Bu projelerden birisi olan ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ projesi kapsamında madde bağımlığı konusunda annelerimize bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştiriliyor. Yapılan araştırmalarda madde bağımlısı çocuk ve gençlerin çoğunluğunun annesinin ev hanımı olduğu görülüyor. Bu sebeple özellikle ev hanımlarımızı madde bağımlılığı konusunda bilgilendirerek farkındalık oluşturmalıyız. Jandarma ve emniyet görevlilerimizin özverili çalışmaları sayesinde Manisa İli olarak uyuşturucu ile mücadelede başarılı iller arasında yer alıyoruz. Uyuşturucu ile mücadele etmeye kararlılıkla devam edecek çocuklarımızı ve gençlerimizi bağımlılıklardan uzak tutmak için gerekli tüm tedbirleri en üst düzeyde almaya devam edeceğiz ” dedi.

Toplantı gündeme ilişkin sunumların yapılması ve görüş alışverişinde bulunulması ile sona erdi. HABER MERKEZİ

Editör: Zerrin Ağar