Günümüzde birçok ebeveyn özel günlerde sosyal medyada çocuklarının fotoğraflarını paylaşıyor. Ancak uzmanlar, ‘masum’ görünen bu durumun birtakım sakıncaları da beraberinde getireceği yönünde uyarılarda bulunuyor. Uzmanlar, çocukların fotoğraflarının sosyal medyadan paylaşılmasının tehlikelerine dikkat çekerek, çocukların kişilik haklarının zedelendiğini söyledi.

“KİŞİLİK HAKLARI ZEDELENİYOR”

Sosyal medya hesaplarında çocukların bütün kişisel bilgilerinin herkese açık bir hale geldiğini söyleyen uzmanlar, “Çocuğun ileride rahatsız olacağı ihtimalini düşünmeden ebeveynler paylaşıyor. Büyüdüğünde rahatsız olabileceği fotoğraflar olabilir. Bu şekilde kişilik hakları zedeleniyor. Ailelerin bu konu hakkında duyarlı olmaları gerekiyor. Çocuklar 18 yaşına geldiğinde ebeveynlerine karşı dava açma hakkına sahip olabiliyor” dedi.

“ÇOCUK TACİZCİLERİNE DİKKAT”

Bu durumun cinsel açıdan sapkın bireylere zemin hazırladığını söyleyen uzmanlar, “Çocuklarınızın görüntüsünü sosyal medyada paylaştığınızda çocuğunuzun gittiği okul, yaşadığı çevre, bulunduğu yer konusunda bilgi veriyor. Bu yüzden fotoğraflar çocuğun güvenliği konusunda risk yaratabilir.” uyarısında bulunuyor.

AİLE ÇOCUĞUN HESABINI DENETLEMELİ

Uzmanlar, çocuğun kendisinin bir sosyal medya hesabı varsa eğer ailelerin bu konuda çocuğun paylaşımlarına, beğenilerine ve arkadaşlarına kadar denetlenmesi gerektiğini de belirtiyor.

MİT’ten Irak’ta nokta operasyon: 2 terörist etkisiz hale getirildi MİT’ten Irak’ta nokta operasyon: 2 terörist etkisiz hale getirildi

Editör: Nuray Bozkurt