Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, son açıklamalarında altın ve döviz kuruna dikkat çekti. Maddi birikimlerinin değer kaybetmemesi ve yüksek enflasyon oranlarından etkilenmemesi için dolar ve altının güvenli olduğunu belirtti.

YEREL SEÇİMLERDEN SONRA DOLAR 50 TL OLACAK

Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurundaki yeni rakamları açıklarken TL'nin değer kaybı üzerinde açıklamalarda bulundu.

Mevduat faizlerinin enflasyon karşısında eridiğine değinerek yeni dolar tahmininde bulundu.

Önceki tahminler üzerine 34 TL'ye dayanacağına değinirken şu anda ise bu seviyelere gelindiğinde seçimler sonrasında hızlı şekilde 40 TL'nin üzerine çıkacağına değindi.

TÜİK verilerinin gerçekleşmesiyle beraber uzak olduğuna değinen Geçer, bu veriler üzerine fiili durumu yansıtmasıyla beraber maliyet artışlarının resmi enflasyon rakamlarının ötesinde yer almasıyla enflasyon düşmesiyle siz faizleri bu seviyede tutarak yabancılara 'Gel kardeşim, paranı getir.' diyeceksiniz? Yerlilere de 'Kur korumalıdır, parayı getir kardeşim, mevduat faizde yatır.' diyebileceğiniz, bugün 34 liraya giden dolar kuru, yarın 45-50 liralara gittiğinde enflasyonla nasıl başa çıkacaksınız?" ifadelerini kullandı.

Gelecekte olabilecek risklere karşı, Yüksek enflasyon ve kur dalgalanmaları gibi faktörlerin yatırımcılar ve için önemli bir dikkate alınması gerektiğinin altı çizildi.

Kaynak: Haber Merkezi