Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yatırım araçlarına yönelik öngörülerde bulunan Memiş, yatırımcılara dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Borsa İstanbul 100 Endeksi'nin mevcut durumu hakkında konuşan Memiş, endeksin 7959 puanda olduğunu ve geçen hafta belirttiği 8000 puan rakamının hala geçerli olduğunu vurguladı. 8150 puan direncini önemle takip etmeleri gerektiğini belirten analist, 8000 üzerinde kalıcılığın önemli olduğunu ifade etti.

2024 yılında dolar 30 liradan başlayacak

Dolar ve TL kuruyla ilgili öngörülerini paylaşan Memiş, “Dolar TL bazında hareket edecek. Bu yüzden yatırımcılar dikkatli olmalı. Yıl sonu hedefi 29.70 lira, 2024’te ise 30 liradan başlayarak yüksek seviyelere çıkabilir. Dolar, diğer yatırım araçlarına göre daha az kazandıran bir para birimi. Bu yüzden dolar biriktirmek yanlış bir tercih.” Diye konuştu.

Altın ve gümüşte son durum

Altın fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Memiş, ons altının 1968 dolarda olduğunu ve özellikle merkez bankalarının faiz artırım beklentilerinin azalmasıyla 2000 dolar üzerine çıkabileceğini ifade etti. Gram altında ise 1865-1857 destek seviyelerini takip edeceğini belirten analist, yatırımcılara bu dönemde fırsatlar doğabileceğini söyledi.

2 Mayıs Perşembe Manisa altın fiyatları 2 Mayıs Perşembe Manisa altın fiyatları

Gümüş tarafında ise ons gümüşte satışların olduğunu belirten Memiş, 23.40 doların destek seviyesi olduğunu ve 24 doların kırılması durumunda 26 dolara kadar çıkabileceğini öngördü. Gram gümüşte ise 21.58 seviyesinin varlığını belirten analist, 20.80 destek seviyesinin devamında 24 lirayı hedefleyen bir trendin olabileceğini ifade etti.

Gümüş alan Aralık ayında kazanacak

Gram altını tahtından edecek yatırım aracının gümüş olduğunu vurgulayan Memiş, Aralık ayını işaret ederek, "Gram tarafında 21.58 seviyesi var. Devamında 20.80 destek seviyesi var. 24 lirayı hedef alan bir trend var. Gram altını tahtından edecek bir trendi olacak. Aralık ayında gümüşün performansının ne kadar pozitif olduğunu görmüş olacağız. Son sözü gümüş söyler ve aralık ayına yaklaşıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Merkezi