Prag, Çekya'da bulunan Charles Üniversitesi Felsefe Fakültesi'nde gerçekleşen silahlı saldırının sonuçları dehşet verici. 10 kişinin hayatını kaybettiği, 9'u ağır olmak üzere 25 kişinin yaralandığı açıklandı. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin Çekya vatandaşı 24 yaşındaki David Kozak olduğu belirlendi.

Prag Tıbbi Kurtarma Ekibi'nin açıklamasına göre, saldırı sonucunda 10 kişi yaşamını yitirdi, 9'u ağır olmak üzere 25 kişi yaralandı.

Polis tarafından etkisiz hale getirilen saldırganın kimliği olarak belirtilen David Kozak'ın saldırısı, ülke genelinde büyük bir şok etkisi yarattı. Çekya Başbakanı Petr Fiala, saldırının ardından ülkenin doğusuna yapmayı planladığı geziyi iptal ederek Prag'a doğru yola çıktı.

Gazze'de can kaybı 34 bin 49’a yükseldi Gazze'de can kaybı 34 bin 49’a yükseldi

Saldırı sırasında üniversitede bulunanlar, kapıları masa ve sandalyelerle barikat kurarak kendilerini koruma çabası içindeydi. Bazı öğrenciler ise üniversitenin üst katlarındaki pencerelerde yardım beklerken, maalesef saldırgandan kaçmak için cam kenarına çıkan bir öğrencinin düşerek hayatını kaybettiği iddia edildi.

Çekya'da silahlı saldırılar genellikle nadir olaylar arasında yer alsa da, 2015'te Uhersky Brod'daki bir restorana düzenlenen saldırıda 8 kişi ve Aralık 2019'da Ostrava kentinde bir hastaneye yapılan saldırıda ise 6 kişi hayatını kaybetmişti.

 

Kaynak: İHA