Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi.Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan toplantı 5 saat sürdü.

MGK'dan yapılan açıklama şu şekilde;

- İdlib'de mevcut statünün korunması, Münbiç yol  haritasının süratle uygulanması ve Fırat'ın doğusu ile ilgili varılan  mutabakatların gereğinin yapılması hususundaki kararlı duruşumuzun sürdürüleceği  belirtilmiştir.

- Teröre ve terör örgütü mensuplarına verilen dış  desteğin kesilmesi yönündeki çağrımız bir kez daha tekrarlanmış, bütün terör  örgütleriyle mücadelenin kesintisiz olarak sürdürüleceği güçlü şekilde ifade  edilmiştir.

- Bazı ülkelerin firari terör örgütü mensuplarını iade etmekten kaçınmalarının kabul edilemez olduğu belirtilerek iadelerin uluslararası  hukukun ve sözleşmelerin gereği olduğu vurgulanmıştır.

- Terörle mücadele harekatı kapsamında güney sınırlarımızda hudut güvenliğini temin ve terör örgütlerinin milletimizin  huzurunu kaçırmaya yönelik yöntemlerine karşı alınan tamamlayıcı tedbirler  üzerinde durulmuş, tüm kurum ve kuruluşlarımızın bu konuda dirayetle hareket  ettiklerini memnuniyetle müşahede edilmiştir

Editör: TE Bilişim