Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ticaret Bakanlığınca emlakçılık  faaliyetlerine yönelik Resmi Gazetede yayımlanan yeni düzenlemeye  ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Emlakçılık sektörüne yönelik Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik  değişikliğinin, sektör temsilcilerinin yanı sıra ilgili tarafların  görüş ve katkılarının alınarak hazırlandığını anlatan Pekcan,  düzenleme ile emlakçılık faaliyetlerinde hizmet kalitesinin  artırılmasının, haksız rekabetin ortadan kaldırılmasının ve kayıt  dışılığın önlenmesinin amaçlandığını vurguladı.

Pekcan, düzenleme ile emlakçılık faaliyetlerinin adil rekabet  koşulları altında, kolay, hızlı ve güvenli bir ortamda yapılmasını  sağlamayı ve sektörün daha nitelikli hale getirilerek sağlıklı bir  işleyişe kavuşturulmasının hedeflendiğini bildirdi.

2019 yılında yaklaşık 2 milyon 400 bin gayrimenkul satışı  yapıldığına, bu satışların kayıtlı ekonomik değerinin yaklaşık 390  milyar lira olduğuna işaret eden Pekcan, şunları kaydetti: "Ülkemizde gayrimenkul satışlarının %50'si emlak işletmeleri  aracılığıyla yapılıyor ve emlakçılık faaliyetinde bulunan 60 binin  üzerinde işletme bulunuyor.  Ancak, kayıt dışı faaliyetler nedeniyle  bu sayının çok daha üzerinde kişinin taşınmaz alım satımı ile  kiralanmasına aracılık ettiği tahmin ediliyor. Yaptığımız düzenleme  ile şeffaf, hesap verebilen ve kayıt altında bir emlakçılık sektörü  oluşturulmasını ve sektörün yakından takip edilerek haksız rekabetin  ortadan kaldırılmasını amaçlıyoruz."

Editör: TE Bilişim