Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, idam cezası tartışmalarına ilişkin ''Bu konu parlamentonun vereceği karardır. Eğer parlamento bu değişikliği yaparsa sayın Cumhurbaşkanı ne yapacağını söylemiştir'' dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye genelinde başlatılan "Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi" tanıtım etkinliği sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İDAM CEZASI

Bakan Gül'ün idam sorusuna yanıtı şöyle oldu:

"Bu konu parlamentonun vereceği karardır. Kadına yönelik şiddet ve cinayet gerçekten insanlık dışı. Bu tür hadiseleri görmek insanın insanlığından utandığı bir tablo. Bu konuda hem idari hem yargı mercileri böyle kişilerin hak ettiği cezayı vermektedir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu konuda tutumu açıktır. Eğer parlamento bu değişikliği yaparsa sayın Cumhurbaşkanı ne yapacağını söylemiştir."

ADAYLIK SÜRECİNDE ADLİ SİCİL KONTROLÜ

Adaylık sürecinde adli sicil kontrolüne dair konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Adalet Bakanıma da söyledim, yeni dönemde biz bir çalışma yapmalıyız ve bu çalışmayla birlikte de bu işin önünü çok daha rahat kesebiliriz. Nedir o? Ta beldeden, ilçe ve ile kadar seçim öncesi yapılacak olan ve adayların hakikaten herhangi bir suçu olup olmadığının, adaylığına mani hal olup olmadığının daha önceden soruşturulması, bitirilmesi lazım. Yani şimdi yaptığımız soruşturma, kovuşturma meselesinin o zaman yapılması bitirilmesi lazım. Eğer bu o zaman yapılırsa zaten mesele kalmaz." demişti.

Erdoğan'ın bu açıklamasıyla ilgili bir soruya yanıt veren Gül, "Bu konu da elbette değerlendirilebilir. Yasal boyutu olan bir düzenlemedir." dedi.

Editör: TE Bilişim